Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Όλα στην κυβέρνηση Σημίτη, τα ρίχνει ο Άκης - Ο πρώην υπουργός μιλά για προεκλογικές σκοπιμότητες


Στην κυβέρνηση Σημίτη τα ρίχνει όλα ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ήδη οι δικηγόροι του  με κοινή ανακοίνωσή τους έχουν δώσει το στίγμα της  υπερασπιστικής γραμμής του πρώην υπουργού, κι ενώ ο ίδιος έχει κάνει λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι των δυο μεγάλων κομμάτων, παραμονές εκλογών- πράγμα για το οποίο πάντως δν έχει κι άδικο...

Συγκεκριμένα, η πλευρά του πρώην  υπουργού υποστηρίζει:

-Ότι η απόφαση για την αγορά των υποβρυχίων ελήφθη το Φεβρουάριο του 2000 από το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. το οποίο και  εξουσιοδότησε στη συνέχεια τον Α. Τσοχατζόπουλο ως υπουργό Εθνικής Άμυνας να υλοποιήσει την απόφαση . Μάλιστα, όπως θα αναφέρει η πλευρά του Α. Τσοχατζόπουλου ζητήθηκε η κλήση των μελών της τότε συνθέσεως του Κ.Υ.Σ.Ε.Α. προς παροχή εξηγήσεων (σε εισαγγελικές αρχές και Βουλή), όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

- Ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος υπηρέτησε υπουργός Εθνικής Άμυνας μέχρι το 2001, ενώ η κατασκευή των υποβρυχίων «214» διαρκεί μέχρι και σήμερα στη βάση της ίδιας ακριβώς σύμβασης.

- Ότι ο πρώην υπουργός απολογείται για αδικήματα που έχουν παραγραφεί και ότι η υπόθεση των TOR – M1 είχε απασχολήσει την εξεταστική επιτροπή της Βουλής το 2004 και είχε κλείσει οριστικά χωρίς να εντοπιστούν ενοχοποιητικά στοιχεία.

- Ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου είναι παράνομο δεδομένου ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ απρόθυμος να συνεργαστεί με τις εισαγγελικές αρχές όλο το διάστημα των 20 μηνών που ερευνούν τα περιουσιακά του. Εξάλλου, όπως αναμένεται να αναφερθεί στον πρώην υπουργό έχει ήδη επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για την υπόθεση τη δήλωσης «πόθεν έσχες».

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορία για  ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκτός από  τον πρώην υπουργό αντιμετωπίζουν – σύμφωνα με το πόρισμα - 14 ακόμη  πρόσωπα, εκ των οποίων το ένα είναι ο Αστέριος Οικονομίδης που έχει ήδη  προφυλακιστεί. Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου Βασιλική Σταμάτη, η κόρη του Αρετή, η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου κλπ.

defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...