Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Απόψε στις "Ανιχνεύσεις" της ΕΤ-3 θα μιλήσουμε για το "Τι γίνεται στη ΝΑ Μεσόγειο; Που οδηγούνται οι εξελίξεις;"


          Τι γίνεται στη ΝΑ Μεσόγειο; Που οδηγούνται οι εξελίξεις;
Ο έξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο είναι πολύ ενδιαφέρουσες, μετά, μάλιστα, και τις επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία και του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών ΤΖών Κέρρυ στην περιοχή.
Η νέα κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σκέφτεται να υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις απο μια τέτοια ενέργεια; Η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία αμφσβητεί τα ελληνικά δικαιώματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά το ενδεχόμενο ανακήρυξης “ευρωπαϊκής” ΑΟΖ. Τι ακριβώς σημαίνει Ευρωπαϊκή ΑΟΖ; Πως μπορεί να ανακηρυχθεί; Τι επιπτώσεις θα έχει στην περιοχή; Θα αντιδράσει και πως η Τουρκία; Υπάρχει, πράγματι, υποδόρεια αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας; Τι ακριβώς σημαίνει; Ποιοί είναι οι άλλοι γεωπολιτικοί παίκτες στη ΝΑ Μεσόγειο; Γιατί η Ελλάδα απουσιάζει απο το οικονομικό παιχνίδι στη Μέση Ανατολή;
Να μερικά αποτα ερωτήματα που θα απασχολήσουν την εκπομπή “Ανιχνεύσεις” την Τετάρτη 13 Μαρτίου.
Προσκεκλημένοι: ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, ο εκδότης, συγγραφέας και γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, ο γεωπολιτικός αναλυτής Φοίβος Αποστολόπουλος και ο πρόεδρος του Strategy International Μάριος Ευθυμιόπουλος.

Πηγή: Ανιχνεύσεις
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/03/3_13.html#more

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...