Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ....

Με φρενήρη ρυθμό αυξάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες των ασιατικών κρατών με την Κίνα όπως είναι φυσικό να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστα που.....
δημοσίευσε το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο.
Την ίδια στιγμή είναι εμφανής η κρίση στην Ευρώπη, η οποία αντικατοπτρίζεται και στους αμυντικούς εξοπλισμούς καθώς τα χρήματα που διέθεσαν ευρωπαϊκές χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ έφτασαν στα επίπεδα του 2006. Οι ασιατικές χώρες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις δαπάνες των ευρωπαϊκών κρατών (μελών & μη μελών του ΝΑΤΟ).

Η Κίνα αύξησε τα ποσά που διαθέτει για τον στρατό της κατά 8,3% σε πραγματικές τιμές μεταξύ του 2011 και του 2012, ενώ οι συνολική αύξηση σε όλη την ήπειρο άγγιξε το 4,94%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να κυριαρχούν παγκοσμίως στις αμυντικές δαπάνες καθώς τους αντιστοιχεί το 45,3% του συνόλου των αμυντικών δαπανών παγκοσμίως.

Ωστόσο η Κίνα αναμένεται να φτάσει τις ΗΠΑ μεταξύ των ετών 2015 με 2018. Παρά τον διεθνή αποκλεισμό η Βόρεια Κορέα συνεχίζει την κούρσα εξοπλισμών. Σύμφωνα με την έκθεση οι βορειοκορεάτες ετοιμάζουν απόθεμα πλουτωνίου το οποίο θα είναι ικανό να τους επιτρέψει τη δημιουργία τεσσάρων έως δώδεκα πυρηνικών όπλων.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Ινδία αποτελεί επίσης μια από τις μεγαλύτερες αγορές όπλων για τους ξένους προμηθευτές, ενώ συνεχίζει να αυξάνει τις δαπάνες της ενισχύοντας τον στρατό της με γνώμονα την αντιπαλότητά της με το Πακιστάν και την Κίνα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...