Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Λάρνακα: Συνθήκες πολέμου – Οι καταναλωτές αγοράζουν μόνο ξηρά τροφή – Τα ράφια άδειασαν (video)

Άρχισαν ήδη να παρατηρούνται ελλείψεις προϊόντων ακόμη και είδη πρώτης ανάγκης.
Οι καταναλωτές πλέον ψωνίζουν με επιφυλακτικότητα και φειδώ.
Η έλλειψη ρευστότητα στην αγορά επηρέασε και τις υπεραγορές. Άδεια ράφια, άδειοι διάδρομοι και άδεια ταμεία από πελάτες είναι το σκηνικό που επικρατεί στις πλείστες υπεραγορές της Λάρνακας.

Λόγω της παντελούς έλλειψης ρευστότητας της αγοράς που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες συνεπεία του κλεισίματος των Τραπεζών οι καταναλωτές δυσκολεύονται να ψωνίσουν αυτά που θέλουν και περιορίζονται στα άκρως απαραίτητα. Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες των υπεραγορών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις εταιρείες που τους προμηθεύουν προϊόντα αφού δέχονται παραγγελίες μόνο με μετρητά.


Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Νίκο Αθανασίου «ο κόσμος πλέον προβαίνει σε αγορές με φειδώ και επιφυλακτικότητα και έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες δύο – τρεις μέρες να αγοράζουν τρόφιμα κυρίως ξηρά τροφή και κονσέρβες σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν».

Όπως ανέφερε σε όλες σχεδόν τις υπεραγορές έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις στα ράφια από προϊόντα τα οποία οι εταιρείες που τα προμηθεύουν δεν δέχονται να πληρώνονται με πίστωση αλλά μόνο με μετρητά γεγονός που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες των υπεραγορών αφού οι καταναλωτές στην πλειοψηφία τους πλέον πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες. Μάλιστα έχουν αρχίσει να παρατηρούνται ελλείψεις προϊόντων πρώτης ανάγκης.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...