Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Σαν αστακός ο Ομπάμα στην Ιερουσαλήμ.

σχόλιο Γ.Θ : Ποιους φοβάται, τους Παλαιστίνιους ή τα φιλαράκια του, τους εβραίους;
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα κινηθεί στους δρόμους της Ιερουσαλήμ με το κινούμενο φρούριο του  και με συνοδεία περίπου 5 χιλιάδων αστυνομικών της ασφάλειάς του.

Η ομάδα ασφαλείας δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο τον Πρόεδρο και για το λόγο αυτόν έχει μεταφέρει στο Ισραήλ το προεδρικό όχημα, σημειώνει ο ανταποκριτής του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον και τονίζει ότι το αυτοκίνητο είναι ένα τεθωρακισμένο επάνω σε τροχούς.

Ο Ομπάμα θα πραγματοποιήσει μια ιστορική επίσκεψη στο Ισραήλ την Τετάρτη και θα παραμείνει εκεί 48 ώρες. Θα τον συνοδεύουν δύο οχήματα το καθένα από τα οποία κοστίζει 300 χιλιάδες δολάρια.

Το όχημα που θα τον μεταφέρει προστατεύεται από χημικά και βιολογικά όπλα, έχει άθραυστα παράθυρα και οι πόρτες του είναι κατασκευασμένες από χάλυβα, αλουμίνιο, τιτάνιο και πορσελάνη για προστασία από πιθανόν νάρκες ή χτύπημα πυραύλου.

Τα λάστιχα του αυτοκινήτου έχουν τη δυνατότητα να μην επηρεάζονται από τυχόν τρύπες ή σκασίματα και το όχημα είναι εφοδιασμένο με φιάλες οξυγόνου.

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Νισίμ Μορ λέει ότι οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Προέδρου των ΗΠΑ γίνονται εδώ και έναν μήνα και δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ben Gurion στο Τέλ Αβίβ, ο Ομπάμα θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ με προεδρικό ελικόπτερο για να συναντήσει τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...