Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σαμαράς - Αναστασιάδης συμφώνησαν να απορροφηθούν από ελληνικές τράπεζες τα υποκαταστήματα των κυπριακών

σχόλιο Γ.Θ : Θυμάστε που μας λέγανε γραφικούς, που προειδοποιούσαμε ότι στις τράπεζες οι καταθέσεις κινδυνεύουν...
Περιμένουμε το Γολγοθά που θα ακολουθήσει κρατώντας το κομποσκοίνι και γνωρίζοντας ότι το πιο σκοτεινό σημείο είναι πάντα λίγο πριν το ξημέρωμα!
  - Η συμφωνία κλείδωσε με ένα τηλεφώνημα
- Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη συμφώνησαν να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
- ΥΠΟΙΚ: "Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα"


"Πράσινο φως" για την απόκτηση των υποκαταστημάτων κυπριοακών τραπεζών από ελληνικό πιστωτικό όμιλο, έδωσαν πριν λίγο Κύπρος και Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι "ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου".

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα".

"Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ταυτόχρονα, τη ρύθμιση του ζητήματος των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε και η κυπριακή Προεδρία.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, "σε σημερινή επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε η ρύθμιση του ζητήματος της αποξένωσης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους, με σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά".

Όπως επισημαίνεται, "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος και επιθυμεί να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου μέχρι την οριστική διευθέτηση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα".

"Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Eλληνικής Kυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι' αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του", καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...