Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Δικά της μαχητικά αεροσκάφη θέλει να κατασκευάσει η Τουρκία

σχόλιο Γ.Θ : Ό,τι και να σηκώσεις στον αέρα Ρετζέπ, θα πέσει με τον ίδιο ρωσικό τρόπο... Сухой

Να κατασκευάσει δικά της αεροσκάφη, αντικαθιστώντας τα F-16, μέχρι το 2023, στην επέτειο δηλαδή της ίδρυσης της τουρκικής Δημοκρατίας, σκοπεύει η Τουρκία. 
«Εργαζόμαστε για να σχεδιάσουμε ένα νέο μαχητικό τζετ, το οποίο θα αντικαταστήσει τα μαχητικά F-16» δήλωσε ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Μουράντ Μπαγιάρ, κατά τη διάρκεια διήμερης διεθνούς διάσκεψης.
Πρόσφατα, η τουρκική TAI υπέγραψε συμφωνία με τη σουηδική SAAB, αλλά και με την κορεατική ΚΑΙ, με την οποία το φλερτ έχει ήδη ξεκινήσει από το 2011, ώστε να δοθεί πνοή στο φιλόδοξο σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η σουηδική εταιρεία πρόκειται να παρέχει τεχνική υποστήριξη στην κατασκευή των τουρκικών αεροσκαφών.
Πριν λίγους μήνες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την έδρα της SAAB στην Σουηδία, ενώ αργότερα υπογράφηκε η συμφωνία για την τεχνική υποστήριξη της σουηδικής εταιρείας προς τους Τούρκους που θα ανοίξει το δρόμο για μια μεταγενέστερη συμφωνία.
Ο Μπαγιάρ, σε χθεσινές δηλώσεις του, είπε ότι το έργο του σχεδιασμού ενός τοπικού μαχητικού ξεκίνησε πέρυσι και έπειτα από μερικές δοκιμές, ένα από τα σχέδια έχει ήδη «ωριμάσει»

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...