Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Αθ.Δρούγος- ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ . ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙ.ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΒΑΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΡΗΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΑΡΟΣ-ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΔΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΛΗΓΜΑΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ), Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΕΝΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ…


ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.


*ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ….ΑΠΛΑ Η ΣΠΙΘΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΤΕ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ.


*Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΈΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ. ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΦΝΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.


* ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΕΧΟΥΝΕ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ, ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ , ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ, ΕΝΩ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, ΤΟΥ 2010 ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΤΕΙ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΧΥΣ , ΕΝΩ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ…


*ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΝΩ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙΚΤΡΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΚΑΝΑΠΕΔΟΛΟΓΙΑ, Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ, ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ, Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝΕ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ. ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ «ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΧΙ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΑΙ».


*Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, ΕΝΩ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΒΕΒΑΙΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΙΣΩ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ. ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΓΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΕΝΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΟΛΕΨΙΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΒΑΣΗ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΛΑΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ-ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ-ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΞΑΘΛΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ.


*ΑΡΑ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ή ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ, Η ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΡΑΤΟ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ…


*ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΟΥ-ΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ-ΕΧΩ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ. ΤΑ ΚΑΖΑΝ-ΚΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ, ΕΝΩ ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΟΥΝ…ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ!!!. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΕΝΩ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ Ή ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΟΡΜΠΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ.


*ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ ,ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ. ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΑΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ….


ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΝΤΑΣΣΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ


1)ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.


2)ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ.


3)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ. ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ.


4)ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ-ΙΡΑΝ.


5)Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΑΝΟΣ. ΠΛΗΝ ΙΣΩΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ.


6) Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.


7)ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΠΛΑ , ΕΝΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ.


8) ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΡΙΑΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΑΝΤΟΥ –ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΒΑΘΜΟ.


9) ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ….


10) Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΗ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΑΠΛΑ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ…ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ-ΒΕΖΙΡΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.


11) Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΕΥΡΩ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.


12) ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΚΕΝΑ.


13) ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΈΤΟΙΜΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ , ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΡΕΨΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.


14) ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΑ , ΠΟΥ «ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΜΟΥΡΗ…».


15) Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ LESSONS LEARNED ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥ…ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ…


16) ΙΚΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΕΙ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.


17) ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΕΝΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΗΓΕΣΙΕΣ/ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ.


18) ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.


19) ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΩΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΞΑΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ…ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ. ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΓΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΜΕ ; ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ , ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;


20) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ…


ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ (ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ) ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ. ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ. ΜΕ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ. ΧΩΡΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΜΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ΦΑΦΛΑΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ../ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΙΛΕΣ ΦΙΛΟΥΣ , ΑΓΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ. ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ. ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΤΟΥ 1922. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΛΑΟΣ. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΑΤΟ ΚΑΙ ΠΛΕΡΙΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.

http://mlagananews.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6024.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...