Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Νεκρός ο αρχηγός του ISIS. Eπιχείρηση κατά του Μπαγκντάντι μια «ανάσα» από τα σύνορα με την Τουρκία το κρησφύγετο

 Οι ΗΠΑ έβγαλαν από την μέση τον πράκτορά τους 



Στο χωριό Μπαρίσα που κατά πληροφορίες βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας πραγματοποιήθηκε κατά πληροφορίες η επιχείρηση με στόχο τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους που, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Δημοσιογράφος του NBC, του δικτύου που μετέδωσε από τα πρώτα την είδηση για τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι, ανήρτησε στο Twitter του φωτογραφίες από την περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

Ο Ρίτσαρντ Ένγκελ μεταφέρει και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για εναέρια επιδρομή με ελικόπτερα αλλά και χρήση όπλων.


Τεστ DNA επιβεβαίωσε τον θάνατο Μπαγκντάντι – ΗΠΑ: «Δεν μας βοήθησαν οι Τούρκοι»

Eπιβεβαιώθηκε πριν λίγο, σύντομα με πληροφορίες δημοσιογράφων και Αξιωματούχων στις ΗΠΑ, ότι ο Μπαγκντάντι είναι νεκρός μετά από τεστ DNA.

Η δημοσιογράφος Λάρα Σέλιμαν (Lara Seligman), διαπιστευμένη στο Πεντάγωνο, γράφει στο Twitter για την επιδρομή που φέρεται να σκότωσε τον Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, «χαλίφη» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε στη βορειοδυτική Συρία (επαρχία Ιντλίμπ) κοντά στα τουρκικά σύνορα, επιβεβαιώνει Αμερικανός αξιωματούχος, γράφει η δημοσιογράφος.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνείσφεραν στην επιχείριση με πληροφορίες, της είπαν. «Η Τουρκία όχι», τονίζει.

«Αυτό δείχνει πόσο λίγα κάνουν (οι Τούρκοι) στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μπαγκντάντι πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε ανατινάζοντας το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε.

Πρώτη είδηση σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα του κόσμου έχει γίνει η εξόντωση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάνι. Πως έγινε όμως η επιχείρηση;

Με κομάντος, ελικόπτερα, αεροσκάφη και drones πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η επιχείρηση τα ξημερώματα της Κυριακής που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αμερικανοί κομάντος έπεσαν από ελικότπερα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας για να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον τζιχαντιστών.

Λίγο νωρίτερα η ίδια οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι οκτώ ελικόπτερα έβαλαν στο στόχαστρό τους ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα, μια περιοχή κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Σύριας όπου βρίσκονταν «ομάδες που πρόσκεινταν στο Ισλαμικό Κράτος».

Βίντεο που έδωσαν στην κυκλοφορία συριακές οργανώσεις φέρεται να δείχνει τη στιγμή της επίθεσης στην περιοχή που βρισκόταν ο αλ Μπαγκντάντι.

Δημοσιογράφος του NBC σημείωσε ότι το χωριό Μπαρίσα ήταν πέρασμα προς την Τουρκία με ιρακινούς αξιωματούχους να δηλώνουν νωρίτερα ότι ο Μπαγκντάντι « σκοτώθηκε μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα στην Ιντλίμπ, αφού εντοπίστηκε το κρησφύγετό του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα».

Το Συριακο Παρατηρητήριο υποστήριξε επίσης ότι στη διάρκεια της επιδρομής αυτής που διήρκησε δύο ώρες σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και τουλάχιστον ένα παιδί.

Από την πλευρά του ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter για «μια επιτυχημένη επιχείρηση» έπειτα από τη συνεργασία τους με τις ΗΠΑ σε επίπεδο πληροφοριών. Βέβαια οι Κούρδοι δεν ε΄χουν καμία σχε΄ση μτ ην Ιντλίμπ αφού εκεί πολεμά ο συριακός Στρατός.

Όλοι πλέον περιμένουν τις δηλώσεις Τραμπ στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο twitter ότι «συνέβη κάτι μεγάλο» με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι η δήλωση θα είναι «πολύ σημαντική» και θα γίνει από την Αίθουσα Υποδοχής Διπλωματών του Λευκού Οίκου, όπου ο Τραμπ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του στρατού της Τουρκίας και των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία.

Μερίδιο από την επιχείρηση προσπαθεί να πάρει η Τουρκία, με το Υπουργείο Άμυνας να αναφέρει ότι πριν την επιχείρηση στο Ιντλίπ προηγήθηκε ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμός με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Kάτι που όμως δεν ισχύει, καθώς η αποστολή έγινε σε συνεργασία με τους Κούρδους του SDF.
πηγή
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...