Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Η ελληνική σημαία υψώθηκε στη Δαμασκό κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του »ΟΧΙ » από τον Πατριάρχη Αντιοχείας και την Ελληνική Κοινότητα Δαμασκού


Mε την παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη 10ου και άλλων επισήμων η Ελληνική Κοινότητα Δαμασκού γιόρτασε την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου αλλά και την 100η επέτειο από ιδρύσεώς της. Παρόντες η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Εργασίας κ. Rima Qadiri που εκπροσώπησε τη συριακή κυβέρνηση, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Habib Saloumi, η αντιπρόεδρος κ. Amira Στεφάνου, επίσκοποι και πλήθος μελών της Ελληνικής Κοινότητας.


Στη συνέχεια στο ναό του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό πραγματοποιήθηκε εορταστική δοξολογία και στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση.

Ομιλητές εξήραν τους ακατάλυτους δεσμούς των 2 λαών,κρατών και τις ισχυρές σχέσεις ελληνικής εκκλησίας και πατριαρχείου Αντιοχείας.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας δρομολογούνται επαφές σε επίπεδο οικονομικό, επενδυτικό μεταξύ υψηλόβαθμων θεσμικών παραγόντων της Ελλάδας με τους αντίστοιχους παράγοντες στη Συρία. Η Κύπρος σύμφωνα με δημοσιεύματα ως το τέλος του χρόνου θα έχει ανοίξει ξανά την Πρεσβεία της στη Δαμασκό. 


https://dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...