Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Οι Τούρκοι ανακάλυψαν μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ: "Δίνουν τα έσοδα από τα πετρέλαια της Αν. Συρίας στους Κούρδους"


Οι Τούρκοι και συγκεκριμένα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, επικοινωνιακή ναυαρχίδα του Ερντογάν, ανακάλυψε ότι
ενώ από τη μια πλευρά οι ΗΠΑ "άνοιξαν την πόρτα" στην επιχείρηση 'Πηγή Αίματος" και όχι ειρήνης, και την παράνομη εισβολή των Τούρκων στη Βόρειο Συρία, από την άλλη πλευρά οι ίδιες οι ΗΠΑ που πρόδωσαν τους Κούρδους και τους παρέδωσαν βορά στους Τούρκους και τους ισλαμιστές τρομοκράτες συμμάχους τους, ανακοινώνουν ότι δεν θα αποσύρουν το σύνολο των στρατευμάτων τους από τη Συρία, όπως δεσμεύτηκαν, αλλά θα αφήσουν 200 άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων.
Ο λόγος είναι η συνέχιση του αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, σε συνεργασία με τους Κούρδους των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, τους οποίους πρόδωσαν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα παραπάνω.
Επίσης, το "μυστικό σχέδιο" των ΗΠΑ, που δεν είναι καθόλου μυστικό, αφού το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ, είναι η προστασία των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου, με τα έσοδα να μοιράζονται μεταξύ Αμερικανών και Κούρδων.
Και όλα αυτά τη στιγμή που οι ίδιοι Κούρδοι, λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, συνεργάζονται με τον Άσαντ και το στρατό της Συρίας, στους οποίους ανήκουν τα αποθέματα πετρελαίου που εκμεταλλεύονται Αμερικανοί και Κούρδοι.
Επίσης, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι τον έλεγχο του εναερίου χώρου ανατολικά του Ευφράτη, θα συνεχίσουν να τον έχουν αυτοί, για να ελέγχουν τις επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ.
Όσον αφορά τις ανησυχίες της Τουρκίας, οι στρατηγιστές της Άγκυρας που έχουν μετατρέψει τον Ερντογάν σε έναν νέο Χίτλερ και την Τουρκία σε νεοναζιστική Γερμανία, φοβούνται ότι όλα αυτά γίνοντα σε συνεργασία και συνεννόηση ΗΠΑ-Ρωσίας και ότι τα έσοδα από τα πετρέλαια που θα εισρέουν στα ταμεία του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας των Κούρδων, θα οδηγήσουν τελικά σε αυτό που ήθελαν να αποτρέψουν με την επιχείρηση "Πηγή Αίματος" και όχι ειρήνης, δηλαδή στην ίδρυση ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους, έστω και μερικά χιλιόμετρα νότια από τις περιοχές που κατείχαν μέχρι πριν μερικές μέρες.

Σ.Κ.

Πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...