Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Τραμπ: «Ο αρχηγός του ISIS είναι νεκρός. Πέθανε κλαίγοντας σαν δειλός. Σαν σκυλί. Το κορμί του διαμελίστηκε»...

Τον θάνατο του Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε και επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ...

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο αλ Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε πυροδοτώντας το γιλέκο του που ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά.
Οι δυνάμεις που επιχείρησαν όπως τόνισε ο Τραμπ κατάφεραν να συλλέξουν και πολύτιμες ευαίσθητες πληροφορίες. Δεσμεύτηκε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να καταδιώκουν και τους εναπομείναντες τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.
 «Πέθανε κλαίγοντας» είπε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι αφενός κανείς Αμερικανός δεν τραυματίστηκε και αφετέρου ότι στο σπίτι που εντοπίστηκε ήταν 11 παιδιά που εκκενώθηκαν χωρίς να τραυματιστούν. «Όσοι απέμειναν ήταν ο Μπαγκντάντι στο τούνελ με 3 παιδιά που οδηγήθηκαν σε σίγουρο θάνατο.
Όταν έφτασαν στο τέλος του τούνελ ο Μπαγκντάντι πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και σκότωσε τα τρία παιδιά» είπε ο Τραμπ. Μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους ο Τραμπ είπε ακόμα ότι «ο εγκληματίας πέρασε τις τελευταίες του στιγμές σε πανικό τρομοκρατημένος από την παρουσιά των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ».
«Το κορμί του διαμελίστηκε αλλά τα τεστ έδωσαν παντελή επιβεβαίωση» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Στη συνέχεια τόνισε ότι η επιχείρηση αυτή δείχνει τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ολοκληρωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους.
«Μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά. Ανακοινώσαμε τον θάνατο του γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν που έλεγε πολύ κακά λογια για τη χώρα μας. Οι τρομοκράτες να μην κοιμούνται ήσυχα και να γνωρίζουν ότι τους κυνηγάμε. Δεν θα γλιτώσουν την κρίση του Θεού» είπε ακόμα ο Τραμπ διαμηνύοντας ότι «θα συνεχίσουμε να κυνηγούμε τα εναπομείναντα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.
«Οι χαμένοι (loosers) που ήταν μαζί του δεν ξέρουν που έχουν μπλέξει. Σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν φοβισμένα κουτάβια σε άλλες ήταν άγριοι φονιάδες» είπε συνεχίζοντας ο Τραμπ.
 «Ήταν άρρωστος και τώρα αποτελεί παρελθόν. Πέθανε σαν δειλός τρέχοντας να κρυφτεί. Πρέπει να το πούμε ότι πέθανε σαν σκυλί σαν δειλός και αυτό να το ξερουν οι ακολουθοί του ότι δεν πέθανε σαν ήρωας αλλά κλαίγοντας παίρνοντας μαζί του στον θάνατο τρια παιδιά» είπε ο Τραμπ.
Όπως είπε η επιχείρηση έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια Ρωσίας, Τουρκίας, Συρίας και Ιράκ ενώ ευχαρίστησε και τους Κούρδους της Συρίας «για την στήριξη που μας έδωσαν» κάνοντας λόγο για μια πολύ επικίνδυνη αποστολή.
«Οι Τούρκοι γνώριζαν ότι ερχόμασταν γιατί πετούσαν πολύ χαμηλά και γρήγορα τα οχτώ ελικόπτερα που συμμετείχαν στην επιχείρηση» ενώ για τους Ρώσους είπε ότι ήταν θαυμάσιοι τονίζοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος το μισούσαν αρκετοί σε όλο τον κόσμο. Επανερχόμενος στο θέμα της επιχείρισης είπε ότι «οι κομάντο πυροβόλησαν στο πλάι του κτηρίου και όχι από την κύρια είσοδο γιατί ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά. Ήταν σαν βλέπεις ταινία» ενώ πρόσθεσε ότι η μοναδική απώλεια των ΗΠΑ ήταν ένας σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών....
Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...