Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ιράν για τον θάνατο του ηγέτη του ISIS: Σιγά το σπουδαίο, σκοτώσατε ένα δικό σας δημιούργημα

«Δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Απλώς σκοτώσατε ένα δικό σας δημιούργημα» ήταν το πρώτο σχόλιο της Τεχεράνης, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ηγέτη του ISIS.

Συγκρατημένη ήταν η αντίδραση της Τεχεράνης στην «εξουδετέρωση» του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

«Δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Απλώς σκοτώσατε ένα δικό σας δημιούργημα» έγραψε στο Twitter, ο υπουργός Πληροφορίας και Επικοινωνιών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Αζάρι Τζαχρόμι.
Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο του επικεφαλής του ISIS, κατά τη διάρκεια μυστικής επιχείρησης των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία.
«Το ISIS δεν θα καταστραφεί με βόμβες και εκρηκτικά. Ακόμη αναπτύσσεται. Όπως συνέβη και με τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, που οι ρίζες της τρομοκρατίας δεν καταστράφηκαν, έτσι και ο θάνατος του Μπαγκντάντι δεν θα φέρει το τέλος του ISIS» σχολίασε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε ως «σημείο καμπής» τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.
Εξέφρασε δε, την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να συνεχίσει να συμβάλλει στην εκστρατεία εναντίον της τρομοκρατίας.

Πηγή: Σπούτνικ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...