Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Μάικ Πομπέο: «Ο περίπατος μου με το Χριστό»- και η αντίδραση των Εβραίων

Οκτώβριος 17, 2019
 
σχόλιο Γ.Θ : Όταν αυτοί οι τύποι λένε Χριστό φυσικά ξέρουμε όλοι ποιον εννοούν πραγματικά...


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο μίλησε την περασμένη Παρασκευή με θέμα «Τι σημαίνει να είσαι Χριστιανός ηγέτης» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ,
υποκινώντας την κριτική ότι πέρασε τη γραμμή που σηματοδοτεί τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, σημειώνει η ισραηλινή ‘Times of Israel’.

Απευθυνόμενος στην Αμερικανική Ένωση Χριστιανών Συμβούλων στο Νάσβιλ του Τενεσί, ο Πομπέο υπογράμμισε τι θεωρεί ως βασικά συστατικά της χριστιανικής ηγεσίας.



«Θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο μου σήμερα για να σκεφθώ τι σημαίνει να είσαι χριστιανός ηγέτης, ένας χριστιανός ηγέτης σε τρεις τομείς», είπε

Πρώτα είναι η διάθεση. Πως είναι όταν κάποιος φέρνει τον εαυτό του στον κόσμο; Δεύτερο είναι ο διάλογος, ο λόγος. Πως είναι όταν συνεργαζόμαστε με άλλους στον κόσμο; Και το τρίτο είναι οι αποφάσεις, οι αποφάσεις που πήραμε».

Η ομιλία του – η οποία επικεντρώθηκε στη θρησκευτική ελευθερία, είχε τον τίτλο «Να είσαι χριστιανός ηγέτης»-«Being a Christian Leader».

Ο Ααρόν Κεϊάκ, πρώην επικεφαλής του Εθνικού Εβραϊκού Δημοκρατικού Συμβουλίου, αμφισβήτησε την ορθότητα του Πομπέο να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να προωθήσει μια συγκεκριμένη θρησκεία.

«Δεν υπάρχει προφανώς κανένα θέμα με τον υπουργό να είναι ένας επικεφαλής, ούτε να είναι ένας υπερήφανος χριστιανός», είπε ο Κεΐάκ στους «Times of Israel».

«Αλλά, είναι πρόβλημα που ο υπουργός Πομπέο πιστεύει ότι είναι σκόπιμο να θέτει αυτές τις δύο λέξεις μαζί και να πραγματοποιεί επίσημη εκδήλωση στο Στέιτ Ντιπάρμεντ με την ιδιότητα του χριστιανού ηγέτη».

Στην ομιλία του ο Πομπέο μίλησε για την θρησκευτική αφύπνιση που γνώρισε ως φοιτητής στο Γουέστ Πόιντ.

«Όπως πολλοί άνθρωποι- και δεν χρειάζεται να το παραδεχθείτε σήμερα- αλλά όπως πολλοί άνθρωποι μεγάλωσα στην εκκλησία, αλλά με μια σχέση με το Θεό που δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντική για μένα, επειδή ήμουν προορισμένος να είμαι στο NBA»,αστειεύτηκε. «Όμως όσο μεγάλωνα και όταν άρχισα το χρόνο μου στη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών, υπήρχαν δύο νεαροί που με προσκάλεσαν σε μελέτη της Βίβλου. Ήταν πολύ σκόπιμο για μένα στην εξήγηση του λόγου του Θεού. Και μετά από κάποια μελέτη και μαθητεία μαζί τους, με βοήθησαν να ξεκινήσω τον περίπατο μου με τον Χριστό», είπε ο Πομπέο.

timesofisrael.com
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...