Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

«Καρφί» της Ρωσίας σε ΗΠΑ: Προδώσατε τους Κούρδους και τους αναγκάσατε να πολεμήσουν τους Τούρκους


Αιχμηρή δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου λίγες ώρες μετά τη «Γιάλτα» της Συρίας που συμφώνησαν Πούτιν-Ερντογάν - Οι Κούρδοι θα πρέπει να αποχωρήσουν σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία ενώ Ρώσοι και Τούρκοι θα κάνουν κοινές περιπολίες σε ζώνη 10χλμ. εντός της Συρίας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, λίγες ώρες αφού ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την απομάκρυνση των Κούρδων από τη «ζώνη ασφαλείας», δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους στη βόρεια Συρία έπειτα από χρόνια στενής συνεργασίας, αναγκάζοντάς τους να πολεμήσουν εναντίον των στρατιωτών της Τουρκίας.

«Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ υπήρξαν ο στενότερος σύμμαχος των Κούρδων. Πλέον οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους και στην πραγματικότητα τους πρόδωσαν. Τώρα προτιμούν να αφήσουν τους Κούρδους στα σύνορα και σχεδόν να τους αναγκάσουν να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων», επεσήμανε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ήταν ξεκάθαρο πως, αν οι Κούρδοι δεν απομακρύνονταν από τη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας στη συροτουρκική μεθόριο, τότε οι Σύροι συνοριοφύλακες και η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα αναγκάζονταν να φύγουν από την περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση οι εναπομείναντες Κούρδοι θα αναγκάζονταν να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...