Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ορμπάν

Η Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν την οποία πολλοί πετροβολούν και αποκηρύσσουν ως "ακροδεξιά" και "ανελεύθερη", έχει καταγάγει τη μεγαλύτερη επιτυχία της όχι στο οικονομικό πεδίο αλλά στο δημογραφικό το οποίο αποτελεί αναμφίβολα πολύ δυσκολότερη πρόκληση.
Κατά το διάστημα 2002-2010 που η χώρα αυτή είχε αριστερή κυβέρνηση, είχε καταγραφεί πτώση των γάμων κατά 23%.
Επειδή ο δείκτης γονιμότητας στην Ουγγαρία είχε πέσει στα 1,49 παιδιά ανά γυναίκα όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ο Ορμπάν, και είχε φτάσει να είναι από τους χαμηλότερους σε ολόκληρη την Ευρώπη, η νέα ουγγρική κυβέρνηση έθεσε την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος ως υπ' αριθμόν 1 προτεραιότητά της.

Ένα από τα κίνητρα που έδωσε ο Ορμπάν στα νέα ζευγάρια για να τεκνοποιήσουν ήταν και η διαγραφή ενός κρατικού στεγαστικού δανείου 30.000 ευρώ σε περίπτωση που αποκτούσαν τρίτο παιδί.
Το κίνητρο αυτό σε συνδυασμό και με άλλες πολιτικές που αποσκοπούσαν στην αντιστροφή της δημογραφικής συρρίκνωσης της Ουγγαρίας, είχε θεαματικά αποτελέσματα.
Το ποσοστό γυναικών στην Ουγγαρία που παντρευόταν σε ηλικία 20-24 ετών, ενώ έπεφτε σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια των δεκαετιών 1990 και 2000, άρχισε να ανακάμπτει από το 2014 και μετά.
Από το 2010 μέχρι σήμερα οι γάμοι στην Ουγγαρία αυξήθηκαν κατά 44% ενώ τα διαζύγια ελαττώθηκαν κατά 23% και οι εκτρώσεις κατά 33%!

Και φυσικά αυτοί οι εντυπωσιακοί αριθμοί αποσιωπήθηκαν εντέχνως τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ΜΜΕ διότι χαλούσαν το παραμύθι της δαιμονοποίησης του Ορμπάν ο οποίος αντιστέκεται σθεναρά στην εθνολογική αλλοίωση της χώρας του δια της μουσουλμανικής λαθρομετανάστευσης.

Αυτά να τα βλέπουν μερικοί "φωστήρες" στην Ελλάδα που επιμένουν σώνει και καλά ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος και εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος είναι η αθρόα εισαγωγή λαθρομεταναστών από την κεντρική Ασία και την Αφρική, οι οποίοι λόγω κουλτούρας και θρησκείας ούτε μπορούν αλλά και ούτε θέλουν να αφομοιωθούν με τους Έλληνες αλλά αναγκαστικά γκετοποιούνται και αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της χώρας και του έθνους.

Stirlitzπηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...