Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Συνεχίζεται η αναταραχή στο Άγιο Όρος-Επιστολή της μονής Γρηγορίου για το ουκρανικό

 Ενοχλημένοι οι Φαναριώτες... 



Μεγάλη αναστάτωση επέφερε στο Άγιο Όρος η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το φως της δημοσιότητας είδε αντίγραφο επιστολής του ηγουμένου της Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους για το «ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα».

Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου, ο ηγούμενος της αγιορείτικης Μονής Οσίου Γρηγορίου Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος έστειλε επιστολή στους Ιεράρχες, με την οποία ανακοίνωσε τη θέση του για το «ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα».

«Η Αγία μας Εκκλησία μας διέρχεται αυτό το διάστημα μεγάλη δοκιμασία λόγω του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος» αναφέρει και συμπληρώνει πως η ενότητα υφίσταται τριγμούς και το ενδεχόμενο σχίσματος είναι πιθανό.

Στη συνέχεια ο ηγούμενος αναφέρει πως έχει ανατεθεί «στους αδελφούς μας στην Ιερά Μονή μας να μελετήσουμε βαθιά το ζήτημα, με βάση την κανονική παράδοση».

Με λίγα λόγια η θέση της Μονής είναι πως θα μελετήσει μόνη της το ουκρανικό ζήτημα εις βάθος, ανεξάρτητα από την επίσημη θέση του Φαναρίου, της Ελλαδικής Εκκλησίας ή άλλων αγιορείτικων μονών.

Κύκλοι του Φαναρίου εμφανίζονται ενοχλημένοι γενικότερα με την στάση των Αγιορειτών. ισχυριζόμενοι πως χωρίς ενστάσεις και προβληματισμούς έπρεπε να στηρίξουν τον πνευματικό τους πατέρα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Διαβάστε την επιστολή:



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...