Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Συνεχίζεται η αναταραχή στο Άγιο Όρος-Επιστολή της μονής Γρηγορίου για το ουκρανικό

 Ενοχλημένοι οι Φαναριώτες... Μεγάλη αναστάτωση επέφερε στο Άγιο Όρος η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το φως της δημοσιότητας είδε αντίγραφο επιστολής του ηγουμένου της Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους για το «ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα».

Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου, ο ηγούμενος της αγιορείτικης Μονής Οσίου Γρηγορίου Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος έστειλε επιστολή στους Ιεράρχες, με την οποία ανακοίνωσε τη θέση του για το «ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα».

«Η Αγία μας Εκκλησία μας διέρχεται αυτό το διάστημα μεγάλη δοκιμασία λόγω του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος» αναφέρει και συμπληρώνει πως η ενότητα υφίσταται τριγμούς και το ενδεχόμενο σχίσματος είναι πιθανό.

Στη συνέχεια ο ηγούμενος αναφέρει πως έχει ανατεθεί «στους αδελφούς μας στην Ιερά Μονή μας να μελετήσουμε βαθιά το ζήτημα, με βάση την κανονική παράδοση».

Με λίγα λόγια η θέση της Μονής είναι πως θα μελετήσει μόνη της το ουκρανικό ζήτημα εις βάθος, ανεξάρτητα από την επίσημη θέση του Φαναρίου, της Ελλαδικής Εκκλησίας ή άλλων αγιορείτικων μονών.

Κύκλοι του Φαναρίου εμφανίζονται ενοχλημένοι γενικότερα με την στάση των Αγιορειτών. ισχυριζόμενοι πως χωρίς ενστάσεις και προβληματισμούς έπρεπε να στηρίξουν τον πνευματικό τους πατέρα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Διαβάστε την επιστολή:πηγή

2 σχόλια:

 1. Μετά την ληστρική ψευδοσυνοδο στο Κολυμπάρι Χανίων Κρήτης, ήρθε το σχίσμα από τον αιρεσιάρχη, σχισματικο Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

  1 )Απαιτείται άμεση σύγκλιση Πανορθόδοξης συνόδου,για να καταδικάσει της αιρετικές αποφάσεις τής ληστρικής ψευδοσυνοδου στο Κολυμπάρι Χανίων Κρήτης,με ανάθεμα.

  2) Να δώσουν τον τόμο αυτοκεφαλιας της εκκλησίας του Κιέβου Ουκρανίας,στον Αρχιεπίσκοπο Ονούφριο.

  3)Να διαγραφούν όλες οι ορθόδοξες εκκλησίες από το Π.Σ.Ε.

  4)Νά εξετάσουν το Παλαιό ημερολόγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΣ ΜΗΝ ΘΛΙΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ , Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΙΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΟΜΕΝΟΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ . ΑΝΤΙ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ ,ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ. ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΠΗΓΕ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ,ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΗΡΘΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ,ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ , Ε,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ,ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...