Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Όταν ένας άνθρωπος προσεύχεται από την καρδιά του για τους άλλους, οι φύλακες άγγελοι αυτών των ανθρώπων προσεύχονται γι 'αυτόν


Έθνος που έχει υψηλό πολιτισμό, πρέπει να πολεμάει μοναχό του για την υπεράσπιση της θρησκείας του ή της ύπαρξής του.
Μάρκος Ιούλιος Κικέρων

Τι κι αν οι άνθρωποι σου φερθηκαν σκληρά!.. Ο δικός σου δρόμος είναι διαφορετικός..είναι ο δρόμος της αγάπης που οδηγεί στο φως..

 

Το ηλιοτρόπιο µπορεί να αποτελέση ένα υπόδειγµα για τον άνθρωπο. Όπως το χαριτωµένο αυτό φυτό ακολουθεί πιστά την τροχιά του ήλιου, έτσι και ο άνθρωπος να ακολουθή το θέληµα του Θεού, σε όλη την διάρκεια της ζωής του...
Πρόσεξέ το αυτό το φυτό. Ακόµη και στις συννεφιασµένες ηµέρες, παρακολουθεί τον ήλιο...
~Άγιος Ιωάννης Μαξίµοβιτς



Όταν ένας άνθρωπος προσεύχεται από την καρδιά του για τους άλλους, οι φύλακες άγγελοι αυτών των ανθρώπων προσεύχονται γι 'αυτόν. Η προσευχή σας, είναι όπως ένα ανακλώμενο φως, ενισχυμένο από τις προσευχές των αγγέλων, και επιστρέφει σε σας.
Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ (Κάρελιν)

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΗ. Η πνευματική ζωή των χριστιανών στον κόσμο είναι σε ένα δύσκολο περιβάλλον γεμάτο πειρασμούς, με μη χριστιανικά έθιμα, μακριά από τους φέροντες το Πνεύμα του Θεού, απομονωμένοι από τον κόσμο.

Ο αγώνας είναι δύσκολος γιατί ο χριστιανός της οικογένειας πρέπει να αγωνιστεί πνευματικά όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για την οικογένειά του - τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Όσον αφορά το τελευταίο, είναι υπεύθυνος - να κάνει ότι μπορεί για να τους κατευθύνει στην πορεία προς τη Βασιλεία του Θεού.

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Το πνεύμα της οικογένειας είναι αυτό που πρώτα απ 'όλα αποτελεί την ψυχή του αναπτυσσόμενου παιδιού. Ως εκ τούτου, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των ψυχών των γονέων και των παιδιών. Ο επίσκοπος Θεοφάνης ο Έγκλειστος γράφει: «Υπάρχει μια ακατανόητη σχέση μεταξύ της ψυχής των γονέων και της ψυχής των παιδιών».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...