Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Θα επιστρέψει ο Πατέρας Ανδρέας και θα θυμίζει ιστορία από το Γεροντικό

Ακούστε τι έλεγε ο πειρασμός από μια δαιμονισμένη στον π. Ανδρέα Κονάνο! Δυστυχώς αυτό που ήθελε το κατάφερε ας ευχηθούμε όλοι  να επιστρέψει καλή μετάνοια σε όλους μας αμήν!

 σχόλιο Γ.Θ : Τον Πατέρα Ανδρέα, τώρα πρέπει να τον αγαπάμε πιο πολύ. Τώρα έχει ανάγκη τις προσευχές μας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα του λέμε ότι έκανες καλά που πέταξες τα ράσα ή να συναινούμε διά της σιωπής. Ό,τι λέμε ας το λέμε όπως θα το λέγαμε στον βιολογικό μας Πατέρα αν εκείνος έφευγε από την οικογένειά μας για μια άλλη γυναίκα. Θα πληγωνόμασταν, μπορεί προσωρινά να θυμώναμε αλλά δεν θα έπαυε να είναι ο Πατέρας μας που πάντα θα αναμέναμε από το παράθυρο να επιστρέψει.
Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει. Ας μην χαίρεται ο αρχαίος μας εχθρός ότι τον κατάφερε και του έκοψε τα γένια και τον έκανε μοντέρνο όπως θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο να λέει ο ίδιος ο πατέρας Ανδρέας. Προσωρινή θα είναι η χαρά του εχθρού μας. Για την δική μας σωτηρία ας μην είμαστε σίγουροι, για την μετάνοια του Πατρός Ανδρέα να είμαστε. Όπως και για του π.Νικήτα, για αυτούς που ξέρουν...
Η τελειότερη εκδήλωση αγάπης που μπορούμε να του προσφέρουμε δεν είναι τα like στα social media, ούτε τα... μπράβο καλά έκανες. Η τελειότερη εκδήλωση αγάπης που μπορούμε να του προσφέρουμε είναι η προσευχή μας


45 σχόλια:

 1. Αυτή είναι όντως τοποθέτηση Ορθόδοξου Χριστιανού. Αμήν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η πιο σωστή τοποθέτηση από όσες είδα!

   Διαγραφή
  2. Όχι, δεν είναι αυτή τοποθέτηση ορθόδοξου χριστιανού. Με συγχωρείτε. Ο κ. ΚΟΝΑΝΟΣ δήλωσε ότι παραιτείται από Ιερέας. Γίνεται αυτό; τι είναι η Ιερωσυνη, για να παραιτηθεί. Πρέπει να καθαιρεθει οπωσδήποτε από το Συνοδικο δικαστήριο. Και αν μετανοησει να γυρίσει ως μοναχός στη μόνη της μετανοιας του. Όχι να γυρισει ως Ιερεύς. Είναι δυνατόν να είστε τόσο συναισθηματική και τόσο κορόιδα; εσείς είστε οπαδοί κάποιων ιερωμενων. Παψτε να είστε τέτοιοι και γίνετε απλώς πιστοί. Όπως μας θέλει ο Χριστός. Άμα δε συμφωνείτε με την άποψή μου, προσευχηθειτε. Προσευχηθειτε και για το διάβολο να δούμε τι θα καταφέρετε. Υποκριτές!!!

   Διαγραφή
  3. Ενώ εσείς με το καλό λόγο και την αγάπη στα λεγόμενα σας ακολουθείτε τον Χριστό;

   Διαγραφή
  4. Με τη διαφορά ότι ο άνθρωπος δεν είναι διάβολος.
   Σίγουρα μετά από τέτοιο σφάλμα, μόνο τράνταγμα τον ξυπνάει. Ο Θεός όμως περιμένει μέχρι τέλους, μην το ξεχνάμε κι αυτό. Είναι αλήθεια ότι ΑΝ υπηρχε δημόσια κατακραυγή για κάτι τέτοια, ίσως να μην έφτανε στο σημείο αυτό. Είπαμε να μην είμαστε τύραννοι, αλλά κάποτε η ελληνική κοινωνία ήταν αυστηρή (με την καλή έννοια) και τα πράγματα ήταν καλύτερα γενικά. Κρατούσε τα λουριά...
   Γενικά πάντως βγαίνει προς τα έξω από τους επικριτές όλη η... κρυφή και βαθιά τους αντιπάθεια για τον συγκεκριμένο ιερέα, και όλη τους η χολή. Προσωπικά τους βλέπω στα ίδια με αυτόν ή χειρότερους.
   Όλα τα επιτρέπει ο Θεός για κάποιο λόγο. Αν το σκεφτούμε είναι καλό αυτό που έγινε, γιατί με τη ρητορική που είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, δε γινόταν να συνεχίσει έτσι. Δεν ταίριαζε. Όμως δεν μιλούσε πάντα με τον ίδιο τρόπο, ΟΥΤΕ είχε το ίδιο βλέμμα... Για προσέξτε το καλά αυτό... Στις παλιές του ομιλίες, όσο ακόμα είχε και τη μακριά γενειάδα, ήταν άλλος άνθρωπος!! Πραγματικά τα τελευταία χρόνια το βίντεο εδώ παραπάνω το σκεφτόμουν (γιατί το είχα πετύχει στο ίντερνετ) και έλεγα κάθε φορά που τον έβλεπα, όσο πάει και το κουρεύει το μούσι... τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.

   Διαγραφή
 2. Συμφωνώ με τα παραπάνω. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει κανέναν. Μόνο προσευχή για τον πατέρα Ανδρέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο π.Ανδρέας Κονάνος κυοφορεί ένα εγωκεντρικό απόστημα που μόνο χειρουργική οδός μετανοίας"αίμα για πνευμα' μπορεί να διορθώσει.
  Τόσο εύκολα ξέχασε τον Γέροντα Εφραίμ τον Αριζονίτη;Τις ευλογημένες μέρες στην Αμερική;
  Τα πνευματικά του παιδιά τι θα σπογινουν;Που τα αφήνει;Μήπως θέλει να συμπαρασύρει κόσμο στον δικό του δρόμο αληθειας,στην δικιά του γνώμη;
  Κάποτε ένας Αγιορείτης Γέροντας μου είπε μιαν αμερικανική παροιμία του πεζοδρομίου:"κάθε άνθρωπος έχει την δικιά του κωλοτρυπιδα και την δικιά του γνώμη"
  Εύχομαι ο π Ανδρέας Κονάνος να λατρέψει τον δρόμο της σαλοτητας τον άλλο δρόμο των Αγιων αποτιναζοντας τον "κόσμο" από επάνω του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να ντρέπεσαι και εσύ που νομίζεις ότι ''ξέρεις και από θεολογικά'' ενώ είσαι άσχετος και ο αγιορείτης γέροντας που μιλάει τόσο ελεεινά στον Περιβόλι της Θεοτόκου. Μάθε πως κανείς γέροντας και άγιος δεν σε σώζει αν δεν αλλάξεις εσύ πρώτα.

   Κύριε διαχειριστή επιτρέπετε τέτοιο φρασεολόγιο στο ιστολόγιό σας;


   Μ. Ντ.

   Διαγραφή
  2. Αδερφέ ειλικρινά με συγχωρείς αλλά επέλεξα να εμφανίσω όλα τα σχόλια για αυτό το ζήτημα χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ ή διαφωνώ με κάποιο από αυτά.
   Η δική μου άποψη είναι στο σχόλιο της ανάρτησης.
   Ο π.Ανδρέας έκανε ένα τραγικό λάθος που όπως λέει ο ίδιος ο παρελθοντικός του εαυτός ήταν συνέργεια του διαβόλου. Αν δεν το παλέψουμε διά της προσευχής να επιστρέψει δεν είναι μόνο ότι θα χαθεί ο ίδιος αλλά και οι χιλιάδες οπαδοί / followers που από αντί της εξομολόγησης θα τον ακολουθήσουν στο Life Coaching που θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό στο Λυκαβηττό. Θέλουμε κάτι τέτοιο; Θέλουμε να χαθούν τόσες ψυχές; Η προσευχή μας μπορεί να κάνει πολλά. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν αφορά μόνο τον Κονάνο.

   Διαγραφή
  3. Για το ζήτημα του π. Ανδρέα συμφωνώ και επαυξάνω. Μακάρι να επιστρέψει. Και φυσικά είναι πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, το θετικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι μπορεί να είναι μία αφορμή, για μερικούς έστω, να σταματήσουν να ακούνε νερόβραστες και δίχως περιεχόμενο ομιλίες και να στραφούν στον λόγο του Θεού και τους Πατέρες και διδάσκαλους της Εκκλησίας όπου είναι η πραγματική λύση τον προβλημάτων μας και των χαρακτήρων μας και όχι στο «life coaching», το οποίο αν μη τι άλλο στην καλύτερη μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει συμπληρωματικά και επιλεκτικά, όχι όμως να γίνει και το εργαλείο και η πηγή να αντλούν τον λόγο τους κληρικοί και θεολόγοι γιατί έτσι αυτοκαταργούνται..

   Ας με συγχωρέσετε και εσείς και ο φίλος που έγραψε το σχόλιο που τον επέπληξα. Πραγματικά όμως μου προκαλεί θλίψη όταν χριστιανοί και μάλιστα γέροντες του αγίου Όρους -σύμφωνα πάντα με τον φίλο μας- χρησιμοποιούν λέξεις χυδαίες που παραπέμπουν σε ακατονόμαστα πράγματα.


   Μ. Ντ.


   Διαγραφή
  4. Τα χυδαία σχόλια με τις χυδαίες λέξεις δεν πρέπει να τα εμφανίζετε.

   Διαγραφή
 4. Αν ημαστε χριστιαννοι ορθοδοξοι δεν θα τον κρινουμε!! Ο πονος μας θα γινει προσευχη και νυστια για τον αδελφο μας. Θα επιστρεψη η ψυχουλα αλλα θα ταλεποριθει!! Το ελεος σου ΚΥΡΙΕ μεθ ημων τον ταλεπορον και εν πολλες αμαρτοιες λαον σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πλακα κανεις;αγορασε ακινητο στο λυκαβητο και θα φτιαξει ινστιτουτο διατροφης.γιαυτο τα κηρυγματα του ειχαν γινει κοσμικα και γλυκαναλατα.πελατεια ψαρευε γιαυτο ο δυσμοιρος ελληνικος λσος εχη μεινη ακαταχητος και αλιβανιστος.σιγα μην ξαναγυρισει.που;ποτε;πως;οπως τα ελεγε ο πατροκοσμας .οι λαικοι θα γινουν αγρια θηρια και οι κληρικοι λαικοι.λιγοι βαστανε.προφανως γιαυτο τον πεταξε εξω ο πειραιως απο το ραδιο.αυτος πλουτισε και τωρα θα κανη ντολτσε βιτα και ασε τους βλαμμενους να κανουν υπομονη και ελεημοσυνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%94%ce%b5%ce%bd-%cf%87%ce%ac%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%a7%cf%81/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολύ ωραία τα λες ας κάνουμε ο καθένας μας μια στρωτή μετανοια για τον πατερ Ανδρέα και να μην ξεχνάμε ποσες φορές μεσα απο τις ομιλίες του μας στήριξε σε δύσκολες φάσεις μας χαλαρωσε, γελάσαμε πολύ με το χιούμορ του αλλα μας έφερε και πιο κοντά στον Θεό. Ας είμαστε μέλισσες και οχι μύγες οπως εχει πει και ο Αγιος Παΐσιος, ας μαζεύουμε τα καλά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μακάρι ο Θεός να τον φωτίσει να επιστρέψει!Γιατί τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε ακόμα!!Θεέ μου ελεησε τον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Συμφωνώ πολύ σωστή τοποθέτηση , προσευχή για τον πατέρα μας κ για όλους μας γιατί κ εμείς φεύγουμε από τον Κύριο μας. Κράτα μας Κύριε Ιησού Χριστέ να μην σου φύγουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γιά τόν π.Νικήτα προσευχομαι χρόνια καί ευχομαι νά τόν φωτίσει ο Θεός νά γυρίσει στη μονή τής μετανοίαε του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πολύ χριστιανική καί φιλοκαλική η τοποθέτηση σου επι του θέματος Γιώργο Θαλάσση. Ωστόσο, ενω τήν ασπάζομαι και τήν συμμερίζομαι απόλυτα, θέλα να καταθέσω σε ολους τούς αδελφούς μας εδώ, ότι ποτε δέν μπορούσα να ακούσω τα "κηρύγματα" καί τίς ομιλίες του. Κάτι πάντα με ενοχλούσε καί μέ απέτρεπε. Ένοιωθα ότι ήταν κοινωνικοψυχολογικές αναλύσεις καί όχι κατάθεση βιώματος καί καρδιάς.
  Και τό ίδιο μου είπαν καί κάποιοι ακόμα. Άρα, υπήρχε πάντοτε "πρόβλημα" αλλα δεν είχε εξωτερικευθεί.
  Ο Μεγαλοδύναμος Θεός, ό πάντας ελεών καί σώζων, είθε να τον ελεήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Ένοιωθα ότι ήταν κοινωνικοψυχολογικές αναλύσεις καί όχι κατάθεση βιώματος καί καρδιάς."

   Είναι αρκετοί που ένιωθαν αυτό που γράφετε, μεταξύ άλλων κι εγώ ένιωθα ότι ο λόγος του δεν είναι Χριστοκεντρικός. Αγάπα τα του Χριστού αλλά όχι τον Χριστό. Όσο για τους πιστούς ακόλουθους του, είναι όμοιοι του και γι'αυτό θα συνεχίσουν να τον ακολουθούν.

   Βγήκε έξω αυτό που ήταν μέσα του πάντα - ένας μικρός αντίχριστος.

   Διαγραφή
 12. Ναι να ευχόμαστε για τον πατερα κονανο, οχι ομως να μην μιλαμε και να τα βλέπουμε ολα γλυκαναλατα σαν τις ομιλιες του....και ο Άγιος Ιωάννης ο πρόδρομος εκρινε και εκραζε τα αισχη του Ηρώδη για να μετανοήσει.. Πιστεύω πως ολοι οσοι μιλανε εχουν τον ιδιο σκοπο. Να τον ταρακουνησουν μπσς και ερθει ο νους στο κεφαλι, η πιστη στην καρδια... Αυτό να μας γινει μαθημα να μην προσωπολατρουμε και να προσεχουμε ποιους κανουμε πνευματικούς, γιατι οι μερες ειναι πονηρες... Εμενα προσωπικα ποτε δεν με αγγιζαν στην ψυχη μου οι ομιλιες του γι αυτο και δεν τον ακολουθουσα ομως ενα πραγμα μου ειχε κανει εντυπωση. Γιατι ενας μοναχος να μενει σε σπιτι;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολλοί μοναχοί μένουν σε σπίτια

   Διαγραφή
  2. @Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2020 - 11:44 μ.μ.
   Που δεν είναι δικά τους, θελώ να ελπίζω...

   Διαγραφή
 13. Σωστή τοποθέτηση στα πλαίσια της ορθόδοξης ζωής και άποψης...ο ο. Νικήτας έφτασε πολύ ψηλά και πονηρός ζήλεψε τα κατορθώματα του..όμως τον τελευταίο λόγο έχει πάντα ο Χριστος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Εγώ η ταλεπωρη θα σας έλεγα τι είπε ο Χριστός.Οτι ανάμεσα μας κυκλοφορούν λύκοι που μοιάζουν με καλοκάγαθος προβατακια.Ομεσιε Κονάνος πέταξε τα ράσα φωτογραφιθηκε σαν μοντέλο και ανοίγει καινούρια επιχηρηση.Η προηγούμενη του εξασφάλισε Πόλα πελατακια.Ας γατζωθουμε από το ΧΡΙΣΤΟ γιατί αλλιώς την βάψαμε.Αποδω και πέρα θα ξεφιτρωνουν.πολοι Κονάνοι για το καλό μας βεβαίως βεβαίως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Κανενας δεν μπορει να εγγυηθει ουτε τον ιδιο του τον εαυτο για το τι μπορει να κανει. Ο Θεος μονο να φυλαει και να δωσει σε ολο το κοσμο ειλικρινη μετανοια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Όλα καλά παιδιά. Θα ήθελα να γνωρίζω τον κίνητρο που οδήγησε τον π. Ανδρέα σε αυτή την ενέργεια. Αν ήταν στο μέσο μια γυναίκα πιθανώς το θέμα θα ήταν πολύ απλό. Αν όμως η παραίτησή του σχετίζεται με ανθρώπους του εκκλησιαστικού κατεστημένου που τον ζόρισαν εξαιτίας της αποδοχής που είχε από τον κόσμο, τότε τον δικαιολογώ. Δεν μπορεί όλοι να είναι άγιοι Νεκτάριοι που σήκωσε αυτο τον αφόρητο εκκλησιαστικό πειρασμό. Ο Κονάνος πιθανώς έσπασε γιατί το εκκλησιαστικό κατεστημένο τον απέβαλε. Για να μην πώ ότι τον είχε αποβάλει από καιρό. Επειδή έχω στην οικογένεια κληρικό σας λέω λοιπόν οτι ο μεγαλύτερος πειρασμός ενός κληρικού είναι το περιβάλλον του στον εκκλησιαστικό χώρο. Σταματώ εδώ για να μην σας απογοητεύσω. Δεν μπορείτε να φαντασθείτε τίποτα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνω απολυτα με την αποψη σας!
   Επισης θα ηθελα να πω πως ο μονος δικαιος κριτης ειναι ο
   ΘΕΟΣ!
   Πολλες φορες τα πραγματα και
   τα γεγονοτα οδηγουν τους ανθρωπους σε λαθος συμπερασματα!
   Καποτε ο πνευματικος μου
   μου ειχε πει πως ακομα καιαυτος
   που ειναι ιερεας επειδη ομως
   ειναι και ανθρωπος ,μπορει να με
   απογοητεύσει επειδη ακριβως εχει
   την ανθρωπινη υποσταση και πως
   οΜονος που δεν θα με απογοητεψει
   ειναι ο Θεος!ο οποιος παραχωρησε
   οι αντιπροσωποι Του οι Ιερεις
   να εχουν αυτη την ανθρωπινη υποσταση γιατι δεν θα μπορουσαν
   να καταλαβουν και εμας!
   Ας μην κρινουμε λοιπον
   αλλα ας εφαρμοσουμε και εμεις
   αυτο που θελει οΘεος!
   "Αγαπη δε μη εχεις ,τιποτα
   δεν εχεις"
   Και "ο αναμαρτητος πρωτος τον
   λιθο βαλλεττω!
   Ας εξεταζουμε πρωτα τον εαυτο
   μας και να ζητουμε μονο την
   ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ!
   Δεν μπορουμε ομως να την.κερδισουμε εαν εμεις που
   θεωρουμαστε πιστοι και σωστοι
   Χριστιανοι,απλα πετουμε τα βελη
   μας και ασχολουμαστε με λαθος
   τροπο με τις πτωσεις των.αλλων.
   ανθρωπων που ειναι αδερφια μας,
   γιατι ολοι ειμαστε παιδια Του
   ΙΔΙΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ που ειναι
   ΠΑΤΕΡΑΣ ολων και θελει ολα
   τα παιδια ΤΟΥ να σωθουν!
   Αμην!

   Διαγραφή
  2. Αμάν με αυτή την προσπωλατρεία μερικών. Μην κρίνετε και μην κρίνετε... Αφού σας λέει ότι κρίνουμε την αμαρτία και όχι τον αμαρτωλό τι επαναλαμβάνετε; Για να αφήσετε εντυπώσεις; Τι κουτοπονηριές είναι αυτές; Το κακό, η ΑΙΡΕΣΗ που θα συμβεί με το να πετάξει τα ράσα ο κυρ κονάνος και να συνεχίσει σαν προπονητής προβάτων το έχετε σκεφτεί ή στα παπουτσάκια σας τα παλιά η σωτηρία των άλλων;

   Διαγραφή
 17. Τα ράσα δεν κάνουν το παπά... Τώρα είμαι πιο περίεργος να ακούσω τα κήρυγματα του που θα εκφράζονται δίχως το προσωπειου του παπά... Όπως είπε και ένας φίλος όταν χωρίσεις τότε αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του "συντρόφου" σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Συγνωμη αλλα εχουμε σοβαρα προβληματα επιβιωσης καθε μερα και κανενας δεν προσευχεται για εμας εκτος απο μερικους ασκητες ανα τον κοσμο. Ανατολικο ζητημα το καματε πλεον. Αν θελει ας γυρισει αν θελει ας παει οπου θελει. Ποτε μου δεν τον ακουσα και παντα κατι ψευτικο μου ενεπνεε και οχι γνησιο ορθοδοξο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. κ.Θαλάσση σας παρακαλώ να το δημοσιεύσετε https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%80%cf%89%cf%83-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΕΊΠΕ ΓΈΡΩΝ. Κάθε φορά που κάποιος ιερέας βγάζει τα Αγία άμφια ένα «ταγκαλος» δεν πανηγυρίζει απλά ....τον προσκυνά ο έξω από εδώ ....στα λόγια της χειροτονίας είναι Τα λόγια γάμου ...Χωρίζεις με τον Χριστο ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Γ.Θ. αυτή είναι η πιο ωραία τοποθέτηση που διαβάσαμε αυτές τις μέρες. Όπως αρμόζει. Ευχόμαστε όλοι κι ελπίζουμε στον Κύριο, για τον π.Αντρέα και για όλο τον κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Με το γεγονός αυτό θυμήθηκα την ιστορία ενός γνωστού που ήταν μεγαλοσχημος και πέταξε τα ράσα. Παντρεύτηκε και έκανε παιδί. Το καλοκαίρι στην θάλασσα που ήταν με το μαγιό τον ρώτησε το παιδάκι του:μπαμπά τι είναι αυτά τα κόκκινα γράμματα στο στήθος σου?Η σφραγίδα του Θεού είναι εφ όρου ζωής. Καλή μετάνοια και σε αυτόν και σε μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Πρέπει να αποφορτιστεί Όχι για να τιμωρηθεί αλλά για να παιδαγωγηθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Το ρασο για να το φορέσεις εφ όρου ζωής πρέπει να το αγαπήσεις όχι να το φοράς καταναγκαστικα και να βρίσκεις αφορμές να το βγάζεις όπως πχ ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Όσο πιο ψηλά φτάνει κάποιος χριστιανικά τόσο πιο πολύ τον πολεμά ο διάβολος. Ήθελε πολύ προσοχή στο έργο που ανέλαβε να μιλά στον κόσμο. Πιστευω πως ο Θεός που παραχωρησε την εξέλιξη αυτή έχει το σχέδιο του για τη σωτηρία του και τη σωτηρία των ακόλουθων του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...