Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Αναρχικοί έριξαν μολότοφ στη Μονή Πετράκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Κάηκαν αυτοκίνητα

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων στο κτήριο της Μονής Πετράκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα όταν και πέταξαν, σύμφωνα με την αστυνομία πέντε βόμβες μολότοφ στο προαύλιο του κτηρίου.
Από τις φλόγες προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Η επίθεση αυτή αποτελεί την τελευταία σε ένα μπαράζ βανδαλισμών και καταστροφών σε ιερούς ναούς σε όλη την Ελλάδα από ομάδες αναρχικοί που έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση κατειλλημμένων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη.
Αποκορύφωμα βέβαια αποτέλεσε η εισβολή ομάδας αναρχικών στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία. Τότε είχαν συλληφθεί 26 άτομα τα οποία, όμως, αθωώθηκαν στη συνέχεια στο δικαστήριο.
Μετά το ντου στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, είχε προκληθεί σάλος από την αφωνία της κυβέρνησης καθώς χρειάστηκαν τρεις ημέρες προκειμένου με κοινή ανακοίνωσή τους οι Νίκος Φίλης και Νίκος Παρασκευόπουλος να προχωρήσουν σε καταδίκη της εφόδου των αναρχικών.
Σημειώνεται ότι για ορισμένες επιθέσεις σε ιερούς ναούς, όπως σε αυτό του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο έχει υπάρξει και κείμενο ανάληψης ευθύνης από ομάδες αναρχικών που υποστηρίζουν ότι αποτελεί αντίποινα για όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...