Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Η Βόρεια Κορέα απείλησε να καταστρέψει τις βάσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό

1474667331
Η Βόρεια Κορέα δια μέσου του υπουργείου εξωτερικών έκανε  έκτακτη ανακοίνωση,  αναφέροντας ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι  σε «εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.


Οι Βορειοκορεάτες δήλωσαν ότι « αν οι ΗΠΑ τολμήσουν ένα «τρελό βήμα» η Πιονγιάνγκ θα καταστρέψει όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό».
«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο εισέρχεται σε μια πολύ επικίνδυνη φάση λόγω των  συνεχών αμερικανικών μηχανορραφιών  με την μεταφορά  πυρηνικών όπλων κατά της Βόρειας Κορέας. Εάν οι ΗΠΑ δεν  εξετάσουν ξανά την στρατηγική  κατάσταση, και τολμήσουν οποιοδήποτε τρελό βήμα, όλες οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή του  Ειρηνικού,  συμπεριλαμβανομένων της νήσου   Γκουάμ, δεν θα ξεφύγουν από την καταστροφή σε μια  μαζική  επίθεση του στρατού μας », αναφέρει  η ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας .
λήψη
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν τρία  στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β και Β-2Β στην αεροπορική βάση, «Anderson» στην νήσο  Γκουάμ, στην οποία  έχουν ήδη αναπτυχθεί αεροσκάφη B-52H.
«Το γεγονός ότι την  παραμονή των κοινών  στρατιωτικών  ασκήσεων των ΗΠΑ με την Ν.Κορέα   σταθμεύουν  τρεις τύποι  στρατηγικών βομβαρδιστικών στην νήσο  Γκουάμ  ( βάση  της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού), αυτό είναι μια    κλήση αφύπνισης για εμάς», ανακοίνωσε το υπουργείο εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Σύμφωνα με τη Βόρεια Κορέα , «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχώς κινούνται με εχθρικές διαθέσεις προς την κορεατική χερσόνησο και την παρακείμενη περιοχή, με αεροσκάφη οπλισμένα, υποβρύχια με πυρηνικά όπλα και άλλα στρατηγικά όπλα, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσημα η τοποθέτηση του αμυντικού συστήματος πυραύλων THAAD στην  Νότια Κορέα».
«Τα σχέδια των ΗΠΑ για προληπτικό πυρηνικό πλήγμα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχουν εισέλθει σε ένα  επικίνδυνο   πρακτικό στάδιο», λένε οι Βορειοκορεάτες.
Εμείς υπενθυμίζουμε απλά μια παλιά ελληνική παροιμία που λέει ότι «είδε ο μεθυσμένος τον τρελό και τον σκιάχθηκε».


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...