Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Περιφορά των λειψάνων του Αγίου Ναυάρχου Ουσάκωφ σε οκτώ πόλεις στην Ρωσία προς αναζήτηση της θείας χάρης για τα «επερχόμενα»

Η λειψανοθήκη του ιδρυτή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναυάρχου Θεοδώρου Ουσακώφ μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Sanaksar στη Σεβαστούπολη, εν μέσω πομπής στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδίμηρου στην Χερσόνησο, αναφέρει το RIA Novosti.
Η περιφορά των ιερών λειψάνων του Αγίου ναυάρχου Θεοδώρου Ουσακώφ πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου .

Η πανηγυρική θρησκευτική εκδήλωση με την λάρνακα του Αγίου έλαβε χώρα κατά μήκος της διαδρομής των πόλεων Ρουμπίνσκ , Αγία Πετρούπολη, Βορονέζ , Ροστώφ ον Ντόν , Κρασνοντάρ, Νοβοροσίσκ.

Στη συνέχεια, τα λείψανα παρέμειναν στην Ι.Μονή του Κερτς και την Συμφερούπολη.

Τα λείψανα μεταφέρθηκαν στη Σεβαστούπολη στο μνημείο του πρίγκιπα Βλαντιμίρ, και στη συνέχεια πανηγυρικά μεταφέρθηκαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βλαδίμηρου στο ακρωτήριο της Χερσονήσου.

Στους εορτασμούς στην πόλη της Σεβαστούπολης παρέστη ο Μητροπολίτης Χερσονήσου Σέργιος , ο αντιδήμαρχος ίλια Πονομάρεφ , η βουλευτής Catherine Altabaeva, εκπρόσωποι της κρατικής εταιρείας «Rostec», καθώς και εκατοντάδες αξιωματικοί , υπαξιωματικοί και ναύτες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

«Όλοι όσοι ζουν στην Σεβαστούπολη, αισθάνονται ότι ο ναύαρχος είναι μαζί μας πάνω από τα κεφάλια , ιδιαίτερα το νιώσαμε αυτό το Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2014 ( κατάληψη της Κριμαίας) . Η προστασία και η μεσιτεία του, είναι πολύ σημαντική για εμάς και για τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει για τον εαυτό μας . Αυτό είναι μια μεγάλη χάρη του Θεού », δήλωσε στους δημοσιογράφους Ρώσος ανώτατος αξιωματικός του στόλου .

Ο ναύαρχος Θεόδωρος Ουσακώφ ίδρυσε το στόλο της Μαύρης Θάλασσας την περίοδο 1790 – 1792 , ενώ την περίοδο 1798 – 1800 ήταν επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων της Ρωσίας στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Καθ “όλη την σταδιοδρομία του ο ναύαρχος δεν είχε υποστεί καμία ήττα, και δεν είχε χάσει κανέναν αγώνα σε πλοίο, ενώ κανένας από τους ναύτες και τους αξιωματικούς του δεν συνελήφθη αιχμάλωτος . Το 2001, ο Ushakov αγιοποιήθηκε ως δίκαιος πολεμιστής του Θεού από την ρωσική ορθόδοξη εκκλησία .

Πάντως η περιφορά των εικόνων, οι συνεχείς πολεμικές προετοιμασίες μαζί με τις πολεμικές δηλώσεις της ανώτατης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην Μόσχα , δείχνουν ξεκάθαρα την παγκόσμια θύελλα που έρχεται , για αυτό και οι Ρώσοι αναζητούν την προστασία του Θεού.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...