Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Συναταρακτική έρευνα για τη ζάχαρη και το μέλι: Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει πραγματικά...

Μια συνταρακτική έρευνα που αποδεικνύει κάτι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία.
Όλοι γνωρίζουμε για τη ζάχαρη και τη διαφορά με το μέλι, όμως σήμερα θα δώσουμε πολύ αναλυτικές πληροφορίες και θα αποδείξουμε ότι ενώ η ζάχαρη μας σκοτώνει και μας προσφέρει ένα αργό θάνατο, το μέλι μας δίνει χρόνια και επιπλέον ζωή!
Το μέλι είναι φάρμακο. Οι γλυκαντικές του ουσίες αποτελούν ελιξήριο και πηγή μακροζωίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σε αντιθεση η κοινή κρυσταλλική ζάχαρη που χρησιμοποιούμε πλέον σε όλα μας τα τρόφιμα είναι ένας αργός βασανιστικός θάνατος για την υγεία μας. Προκαλλεί εθισμό και σχετίζεται με όλες τις ασθένειες του ανθρώπου , ακόμη και τον καρκίνο. Όλα ξεκινούν απο την απορρόφηση των σακχάρων απο τον οργανισμό και εδώ έρχεται η επιστήμη να μας αναλύσει τις συντριπτικές διαφορές μελιού - ζάχαρης στην υγεία μας.

Η διαφορά που έχει το μέλι με την ζάχαρη που καταναλώνουμε είναι σημαντική διότι η φρουκτόζη του μελιού απορροφάται στο αίμα με ενεργητική απορρόφηση, δηλαδή μεταφορείς που βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων των λαχνών του εντερικού σωλήνα συλλαμβάνουν τα μόρια φρουκτόζης και τα μεταφέρουν μέσα στα κύτταρα. Η ταχύτητα απορρόφησης της φρουκτόζης γίνεται με βραδύτερο ρυθμό και δεν προκαλεί υπερέκκριση ινσουλίνης. Ενώ η απορρόφηση της ζάχαρης μετά την πέψη της γίνεται μέσω ώσμωσης. Έτσι η γλυκόζη εισέρχεται με ταχύτητα και υψηλή συγκέντρωση στο αίμα, και προκαλεί την άμεση παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Επιστημονική μελέτη

Η κατανάλωση 15 gr μελιού την ημέρα έχει ευεργετική επίδραση στις συγκεντρώσεις γλυκόζης και ινσουλίνης συγκριτικά με γλυκαντικές ουσίες με την ίδια περιεκτικότητα σε γλυκόζη.

Αυτό οφείλεται επειδή το μέλι έχει διαιτητικές, βιολογικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Η θερμιδική, αντιβακτηριδιακή αλλά και αντιοξειδωτική του δράση, το κατατάσσει σε μια από τις σημαντικότερες γλυκαντικές ουσίες που φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η μελέτη έγινε στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού της Α' Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχαν 30 υγιή παχύσαρκα κορίτσια μέσης ηλικίας 11,5 χρόνων με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) πάνω από την 90η θέση.

Τα ευρήματα της εξάμηνης μελέτης έδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση μελιού καθυστερεί και προλαμβάνει την ανάπτυξη της αντίστασης στην ινσουλίνη, την διαταραχή της ανοχής στη γλυκόζη και την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 σε παχύσαρκα κορίτσια.

Όσο αφορά την χημική σύσταση του μελιού είναι διαφορετική σε κάθε είδος.

Οπότε προτιμήστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο η πρόσληψη γλυκού να γίνεται κυρίως από το μέλι και όχι από κάποιο γλυκό που εμπεριέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης με αποτέλεσμα την έντονη αίσθηση του λεγόμενου " λιγώματος " με αποτέλεσμα την αύξηση της όρεξης.


emoustakakis.gr


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...