Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η Τουρκία από συνεργάτης των τζιχαντιστών νούμερο ένα αντίπαλός τους!

Ο τρόπος με τον οποίο η τουρκική διπλωματία κινείται,αλλάζοντας διαρκώς θέσεις και “στρατόπεδα” είναι εντυπωσιακός.
Από την υπόγεια συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος η Άγκυρα παρουσιάζεται τώρα ως η δύναμη που κυρίως μάχεται τους τρομοκράτες! Και από ορκισμένη εχθρός της Ρωσίας έφθασε να κάνει προτάσεις για συνεργασία μαζί της αλλά και με άλλες μεγάλες δυνάμεις ώστε να βρεθεί λύση στη Συρία!
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κάλεσε  τις μεγάλες δυνάμεις, ανάμεσά τους το Ιράν, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, να καταβάλλουν από κοινού προσπάθειες για να γυρίσει «μια νέα σελίδα» στη Συρία, η οποία σπαράσσεται τα τελευταία πεντέμισι χρόνια από έναν εμφύλιο πόλεμο.
«Είναι ζωτικής σημασίας να ανοίξουμε, χωρίς να χάσουμε χρόνο, μια νέα σελίδα στη Συρία στη βάση ενός μοντέλου στο οποίο θα εμπλακούν ιδιαίτερα η Τουρκία, το Ιράν (…), η Ρωσία, οι ΗΠΑ και τα κράτη του Κόλπου και η Σαουδική Αραβία», είπε ο Γιλντιρίμ έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου στην Άγκυρα.
Ο Γιλντιρίμ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας,έχοντας τις δικές του αγωνίες.Χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» τη δημιουργία μιας κουρδικής οντότητας στη βόρεια Συρία.
Η Άγκυρα που θεωρεί ότι όλος ο κόσμος πάσχει από αμνησία εμφανίζεται τώρα ως η νούμερο ένα αντίπαλος δύναμη εναντίον των τζιχαντιστών και είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου ο οποίος δήλωσε ότι “η Τουρκία δεν ανέχεται την παρουσία του ΙΚ στο έδαφός της κι αυτός είναι ο στόχος που ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι «ο υπ’ αριθμός ένα στόχος» των τζιχαντιστών!

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...