Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ρέει μύρο εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα σε ρωσικό μοναστήρι

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 
Στη Μονή Sretensky μια εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Θεραπευτή Παντελεήμονα με τμήμα των λειψάνων του ρέει μύρο.

 Το θαύμα εμφανίστηκε αφότου η εικόνα "επισκέφθηκε" το παρεκκλήσιο σε ένα ίδρυμα για αναπήρους στην πόλη Ουλάν-Ουντε στα μέσα Ιουλίου.με την ευλογία της γερόντισσας Νίκης ηγουμένης της Μονής Sretensky.
Λιπαρές σταγόνες υγρού εμφανίστηκαν στην εικόνα και πριν από δύο χρόνια.
Όταν η εικόνα επέστρεψε στο μοναστήρι από το ίδρυματο μύρο είχε ήδη ρεύσει αργά από το στήθος στα χέρια του Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος.
Η Όλγα, μια καλόγρια της Μονής στο χωριό Baturino λέει: "Πιθανώς πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του ήταν ένας γιατρός, και ως εκ τούτου οι άνθρωποι στρέφονται σε αυτόν με αιτήματα για την επούλωση των σωματικών παθήσεων τους. Ακόμα και οι άπιστοι έρχονται να προσευχηθούν. Υπάρχει ένα κομμάτι των λειψάνων του σε αυτό το εικονίδιο. Τώρα προσκυνητές έρχονται κυρίως στη Μονή Sretensky για να προσευχηθούν στην εικόνα του αγίου μεγαλομάρτυρος και να ζητήσουν θεραπεία και παρηγοριά για τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους. "
Για να μην προκαλέσει ένα νοσηρό ενθουσιασμό γύρω από το θαύμα η ηγουμένη και οι αδελφές της μονής δεν προσπάθησα να το δημοσιοποιήσουν. Αλλά, το θαύμα ήταν αδύνατο μείνει κρυφό.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...