Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ρωσία: Στη Συρία δοκιμάσθηκαν ρωσικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας

Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν παραδώσει σε συναδέλφους τους στη Συρία τελευταίας τεχνολογίας όπλα υψηλής ακρίβειας,
τα οποία χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία κατά των τρομοκρατών. Αξίζει να σημειωθεί -γράφει το δημοσίευμα- ότι κατά το παρελθόν το ρωσικό πυροβολικό δεν είχε χρησιμοποιήσει καθοδηγούμενα βλήματα.

Ωστόσο, οι Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να καλύψουν αυτό το κενό. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας χρησιμοποιεί τώρα στη Συρία- ως πεδίο δοκιμών- τη νέα τεχνολογία προκειμένου να τελειοποιήσει την τακτική και την αποτελεσματικότητα των διαφόρων συστημάτων πυράς.

Ένα από τα νέα στοιχεία είναι το πολύπλοκο και υψηλής ακριβείας «Κρασνοπόλ». Αυτό χρησιμοποιεί οβίδες 152 χιλιοστών και έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από τον συριακό στρατό κατά των εξτρεμιστών.

Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι το βλήμα  έχει επάνω του έναν μετρητή αποστάσεων που προσδιορίζεται με λέιζερ και είναι συνδεδεμένο  με ένα σετ πυρομαχικών. Αυτό εξασφαλίζει ακριβές χτύπημα με πιθανότητα 90%. Η εμβέλεια αυτού του τύπου οβίδων είναι τα 30 χιλιόμετρα. Η εταιρεία παράγει σήμερα οβίδες διαμετρήματος 152 και 155 χιλιοστών. Τα τελευταία άρχισαν να πωλούνται στην Ινδία και την Κίνα.

Εκτός από το «Κρασνοπόλ» υπάρχει η δυνατότητα δορυφορικής καθοδήγησης. Με τα όπλα αυτά ο στρατός της Συρίας σημείωσαν υψηλές αποδόσεις, για παράδειγμα ανέκοψαν επίθεση των τρομοκρατών στο Χαλέπι, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν άρματα μάχης, χτυπώντας ακριβώς  στα πυροβολεία των εξτρεμιστών. 
 (echedoros)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...