Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Άνοιξε η γη στην Μικρά Ασία και «ξερνάει» συνέχεια Ελλάδα- Τάφος 2300 ετών ανακαλύφθηκε στην Σαμψούντα !

Δεν εξηγείται  διαφορετικά,  τα  ποτισμένα με αίμα «άγια χώματα» της Μικράς Ασίας μας «ξερνάνε» συνέχεια Ελλάδα, καταδεικνύοντας σε όλο το πλανήτη  τον αληθινό «νοικοκύρη» αυτής της τεράστιας περιοχής.

Όσοι μήνες, χρόνια και αιώνες να περάσουν δεν πρόκειται ποτέ  οι Τούρκοι να φτιάξουν ούτε το ένα χιλιοστό από αυτά που έχτισαν , στόλισαν , και δημιούργησαν οι ένδοξοι πρόγονοι μας σε αυτή την γη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση στα χώματα του ελληνικού Πόντου .
Σήμερα δημοσιοποιήθηκε η ανακάλυψη ενός ταφικού  μνημείου  2300 χρόνων της ελληνιστικής εποχής,  σε ένα εργοτάξιο στη βόρεια επαρχία της περιοχής Canikli στην ευλογημένη περιοχή της Σαμψούντας .
Το μνημείο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ενός εξωραϊσμού και των  ανασκαφών  που διεξάγονται από το Δήμο  Σανίκ από την  υπηρεσία  αρχαιολογίας της Σαμψούντας , στο πλαίσιο  έργου «15η Ιουλίου το βουνό των μαρτύρων», αναφέρει ο τουρκικός τύπος .

533

Ο θάλαμος βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο στη γειτονιά του Toptepe.
Τον ταφικό θάλαμο περιστοιχίζουν τοιχώματα των οποίων η οικοδομική τεχνική  είναι περίτεχνη , και έιναι  όντας κατασκευασμένος από φυσική πέτρα, ενώ ανακαλύφθηκε και ένας διάδρομος μήκους 12 μέτρων μήκους , που ονομάζεται «δρόμος ».
Το ταφικό μνημείο έχει τοξωτό  διάδρομο με  ύψος περίπου 2,8 μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα.
Η Σαμψούντα ( γνωστή και ως Αμισό ), κατοικούνταν από το 760 – 750 π.Χ. από Μιλήσιους κατοίκους οι οποίοι με το εμπόριο τους  οδήγησαν την πόλη τους στην ακμή , κατασκευάζοντας τα εξαιρετικά αυτά έργα.
Εμείς  απλώς υπενθυμίζουμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο ότι περικλείεται στα στενά γεωγραφικά όρια του σημερινού ελληνικού κράτους, αλλά συμπεριλαμβάνει πολύ μεγαλύτερες γεωγραφικές εκτάσεις και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε ποτέ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...