Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ο Ερντογάν απείλησε την Ελλάδα – «Η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι…»

«Την ημέρα της εισβολής στη Συρία, ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, ήταν κάποτε μέρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», γράφει στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

erdogan
Πρόκειται για προκλητικότατη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη», δηλαδή η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, με στόχο το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Τζαραμπλούς και τους Κούρδους αντάρτες που έχουν περάσει δυτικά του Ευφράτη.
Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως την Ελλάδα από τη στιγμή που δηλώνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει ποιες χώρες ήταν κάποτε εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, διότι αυτό συνδυαζόμενο με την επιχείριση του στρατού του στη Συρία, δεν λέχθηκε στον «αέρα», σημαίνει πως θεωρεί ότι μπορεί να εισβάλει στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια όποτε θέλει.
Και το έχει αποδείξει. Εδώ κι ένα χρόνο έχει εισβάλει στο Ιράκ.
Σαφώς και δεν του αρκεί η Μέση Ανατολή, ο Ερντογάν δεν μπορεί να ξεχάσει ούτε τα Βαλκάνια. Ποιο είναι το κερασάκι στη βαλκανική τούρτα; Η Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα εδάφη που «δεν μπορεί να ξεχάσει η Τουρκία» ενώ βρίσκεται στην Άγκυρα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...