Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Μαζικές επιθέσεις των Κούρδων στην Τουρκία: Ισοπέδωσαν αστυνομικό τμήμα - 11 νεκροί και 70 τραυματίες

ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ VAN-ΤΣΙΖΡΕ KAI ΣΤΟ ΚΟΜΒΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ CHP


του Βασίλη Καπούλα
 
Σε μαζικες επιθέσεις προχωρούν οι Κούρδοι του PKK εντός της Τουρκίας.
11 νεκροί και 70 τραυματίες είναι ο πρόσφατος απολογισμός μετά την έκρηξη στο αστυνομικό τμήμα της Σιζρέ στην επαρχία Σιρνάκ νοτιονανατολική Τουρκία σύμφωνα με πηγές από τα νοσοκομεία της περιοχής.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί βρήκαν μαρτυρικό θάνατο κατά την διάρκεια της βομβιστικής επίθεσης.
Συμφωνα με το ΝΤV η αρχική έκρηξη προήλθε από ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ενώ ακολούθησαν και άλλες λιγότερο ισχυρές εκρήξεις σε ένα κατάστημα όπλων κοντά στην περιοχή με πολλά κτίρια να έχουν υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχικό κείμενο 08.10 Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Σιζρέ είχαμε πριν λίγο. Το τουρκικό πρακτορείο Αναντόλου αναφέρει ότι η κουρδική οργάνωση ΡΚΚ βρίσκεται πίσω από αυτήν την φονική επίθεση που συγκλονίζει το νοτιονανατολικό κομμάτι της χώρας.
Ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Το βράδυ ακολούθησε επίθεση του PKK στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Van ενώ χτες  επιτέθηκαν στην αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Η επίθεση στην αυτοκινητοπομπή πραγματοποιήθηκε  την στιγμή που αυτή ήταν  καθ’ οδόν από την επαρχία του Καρς, όπου έφτασε ο ίδιος νωρίτερα αεροπορικώς, προς την περιοχή Αρντανούτς της επαρχίας Αρτβίν, όπου θα περιόδευε ο ίδιος.
Δύο  υπαξιωματικοί και στρατοχωροφύλακες της ομάδας προστασίας του ηγέτη του κόμματος CHP  τραυματίστηκαν στην ένοπλη σύγκρουση.
Όσο η Τουρκία εμπλέκεται στον συριακό "βάλτο" τόσο οι απώλειες θα μεγαλώνουν με μαζικές επιθέσεις των Κούρδων εκτός και εντός Τουρκίας....



FILE PHOTO: Turkish police in Cizre © Stringer



Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...