Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Μόνο που δεν ζήτησαν συγνώμη οι ΗΠΑ. Μπάιντεν: Η Τουρκία δεν έχει καλύτερο φίλο από τις ΗΠΑ

υπερδύναμη για κλάματα...


Η Τουρκία δεν έχει καλύτερο φίλο από τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε διάσκεψη Τύπου στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι η έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία μπορεί να γίνει εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη των αποδεικτικών στοιχείων και παρουσιαστούν τα έγγραφα στα αμερικανικά δικαστήρια.

Πούλησαν και τους Κούρδους οι ΗΠΑ
 
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα, οι Μπάιντεν και Γιλντιρίμ ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν πως οι Κούρδοι του PYD δεν πρέπει να περάσουν δυτικά της όχθης του ποταμού Ευφράτη, όπως ακριβώς ζητούσε η Τουρκία. Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως αν το PYD το κάνει, τότε δεν θα έχει τη στήριξη των ΗΠΑ.

Πούλησαν και τους παραξικοπηματίες τους οι ΗΠΑ

Για την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Τζο Μπάιντεν διέψευσε τις φήμες ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν από προηγουμένως ή συνεργάστηκαν με τους πραξικοπηματίες, λέγοντας ότι οποιαδήποτε στήριξη θέλει η Τουρκία θα της την προσφέρουν. Η Τουρκία δεν έχει καλύτερο φίλο από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Πούλησαν και τον Γκιουλέν οι ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι τα αμερικανικά δικαστήρια πρέπει να μελετήσουν τα έγγραφα και με αυτό τον τρόπο μπορεί να εκδοθεί ο Γκιουλέν. “Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Όσο παίρνουμε επιπρόσθετες πληροφορίες, θα τις επεξεργαζόμαστε. Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν προστατεύουμε κανέναν, ειδικά κάποιον που έχει βλάψει το σύμμαχό μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με τους νόμους μας. Με βάση τους νόμους της Αμερικής, κανένας Πρόεδρος δεν έχει τη δύναμη να ενεργήσει έξω από τους νόμους”, επεσήμανε.

“Γνωρίζω ότι ο τουρκικός λαός είναι θυμωμένος αλλά να μην έχετε καμιά αμφιβολία, θα συνεργαστούμε με την τουρκική κυβέρνηση. Καμιά χώρα δεν δείχνει ανεκτικότητα σε τέτοιου είδους κινήματα”, ανέφερε.


http://www.ant1iwo.com/news/kosmos/article/247925/baiden-i-tourkia-den-ehei-kalutero-filo-apo-tis-ipa/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...