Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η Ρωσία μετέφερε 40 χιλιάδες στρατιώτες και 500 αεροσκάφη στα σύνορα με Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή εν όψει  ‘ξαφνικής άσκησης' ,
όπως αναφέρουν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες που επισημαίνουν ότι υπάρχουν περισσότεροι από 40 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες και σχεδόν 500 αεροσκάφη στα σύνορα της Ουκρανίας.

Η σχετική αναφορά γίνεται από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας που σημειώνει: «Τμήματα της νότιας (ρωσικής)  στρατιωτικής περιφέρειας (έδρα το Ροστόβ ον Ντον) καθώς και τμήματα των περιοχών της Δυτικής Στρατιάς και του Κέντρου, καθώς και αεροδιαστημικές δυνάμεις και αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες βρίσκονται σε μια ξαφνική άσκηση ετοιμότητας μάχης».

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι κατά μήκος του κράτους της Ουκρανίας και ιδιαίτερα στις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ καθώς και στα σύνορα με την Κριμαία έχει αναπτυχθεί ο κύριος όγκος του ρωσικού στρατού, ο οποίος «περιλαμβάνει 14 τάγματα τακτικών ομάδων, 8 επιθετικές ομάδες, δύο ταξιαρχίες πεζικού και άλλα στρατιωτικές ομάδες διάσπαρτες στα σύνορα με την Κριμαία σε ένα σύνολο 31.600 Ρώσων στρατιωτών».

«Επίσης, ο ρωσικός στρατός έχει σε ετοιμότητα 4 συγκροτήματα τακτικών πυραύλων ‘Τότσκα- Υ’ (Точка-У), 298 άρματα μάχης, 1566 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 363 συστήματα πυροβολικού και 169 πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων», αναφέρεται σχετικά.

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών σημειώνει ότι οι πηγές της, αναφέρουν ότι  η ρωσική άσκηση «Καύκασος 2016» έχει σε ετοιμότητα 468 αεροσκάφη και 303 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού. (echedoros)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...