Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ο Πούτιν διέταξε την απόσυρση των στρατιωτικών μέσων της Ρωσίας από τη Συρία!

Στρατής Μαζίδης


Συναγερμός στα διεθνή πρακτορεία...
καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στον υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου να ξεκινήσει την απόσυρση των δυνάμεων από τη Συρία αρχής γενομένης της Τρίτης:

«Θεωρώ ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γενικά έχουν επιτευχθεί. Για αυτό έδωσα εντολή να ξεκινήσει η απόσυρση του κύριου μέρους των στρατιωτικών μας μονάδων από τη Συρία αρχής γενομένης από αύριο» δήλωσε ο Πούτιν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Σόιγκου και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η είδηση μεταδίδεται τόσο από το Γαλλικό Πρακτορείο όσο και από το RT ενώ οι σχολιαστές στο Twitter εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τόσο την έκπληξή τους όσο και την αντίθεσή τους για την απόφαση αυτή.

Θα περιμένουμε να δούμε στην πράξη αν αυτό σημαίνει και το τέλος των αεροπορικών βομβαρδισμών σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία κατά την οποία είχε αλλάξει η ισορροπία στα διάφορα μέτωπα ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες επιχειρήσεις για την οριστική ήττα των τζιχαντιστών όπως στην Παλμύρα, το Ανατολικό Χαλέπι αλλά και τα πρώτα στάδια για την απελευθέρωση της αεροπορικής βάσης της Τάμπακα στην επαρχία της Ράκκα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...