Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι Κούρδοι και οι SDF έφτασαν στα σύνορα της «πρωτεύουσας» του ISIS

Στα σύνορα της επαρχίας της Ράκα στη Συρία, του προπυργίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με την ίδια τη Ράκα να αποτελεί τη ντε φάκτο «πρωτεύουσα»
της οργάνωσης, βρίσκονται οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η συμμαχική δύναμη με «κορμό» τους Κούρδους της Συρίας και τη συμμετοχή αραβικών και ασσυριακών χριστιανικών οργανώσεων.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν φτάσει έξω από το χωριό Αλ Μαλχά, στην επαρχία της Χασάκα, 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Σαντάντι.
Μιλώντας στο ARA News από τη Σαντάντι ο μιντιακός ακτιβιστής Χουσεΐν Μπάκρι, είπε: «Αφού κατέλαβαν την περιοχή του Αμπού Φας, νοτιοδυτικά της Σαντάντι, ύστερα από μάχες με το Ισλαμικό Κράτος, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις βρίσκονται στα 4 χιλιόμετρα από το χωριό Αλ Μαλχά, στα σύνορα με τη Ράκα».
Το Ισλαμικό Κράτος νιώθει για πρώτη φορά την καυτή ανάσα των κουρδικών και συμμαχικών τους όπλων έξω από τις «πύλες» της πρωτεύουσας των τρομοκρατών.
Αλλά και από τα νοτιοδυτικά το Ισλαμικό Κράτος πιέζεται, μετά την απελευθέρωση της ιστορικής πόλης Παλμύρας την Κυριακή.

http://www.crashonline.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...