Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Φωτιά στην Τουρκία από Μόσχα! «Οι κούρδοι δικαιούνται τα γεωγραφικά τους δικαιώματα γενικά στη Μέση Ανατολή»

Στρατής Μαζίδης


Φωτιά στην Αγκυρα ανάβουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της Κρατικής Δούμας, Sergey Zheleznyak στο Kourdistan24
ο οποίος υποστήριξε πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι απόψεις των Κούρδων καθώς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Zheleznyak προσέθεσε πως οι Κούρδοι είναι ένα μία από τις πιο αποτελεσματικές χερσαίες δυνάμεις ενάντια στο ισλαμικό κράτος (IS). Ως εκ τούτου, ο ίδιος πιστεύει ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εξετάσει τα πολιτικά αιτήματα των Κούρδων:

«Οι Κούρδοι αξίζουν να λάβουν τα γεωγραφικά τους δικαιώματα στο Ιράκ, τη Συρία και τη Μέση Ανατολή [γενικά]»

Ο ρώσος αξιωματούχος συμπληρώνει πως η συμμετοχή Κούρδων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας βοηθά να καθοριστεί το μέλλον της Μέσης Ανατολής σχολιάζοντας πως «οι Κούρδοι προσπαθούν να έχουν έναν ισχυρό ρόλο και φωνή στη διαμόρφωση του μέλλοντος της περιοχής».


ο Sergey Zheleznyak
Ο Zheleznyak εκτιμά πως τα θέματα των Κούρδων πρέπει να συζητηθούν από τους περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες με ένα σχόλιο που ανάβει φωτιές στην Τουρκία:

«Το κουρδικό ζήτημα θα πρέπει να συζητηθεί από τους περιφερειακούς και διεθνείς δυνάμεις, έτσι ώστε οι πολιτικές αποφάσεις να ληφθούν για όλες τις κουρδικές περιοχές, όχι μόνο για το Ιράκ και τη Συρία!»

Ο αντιπρόεδρος της Δούμας σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα στηρίζει τα δικαιώματα των Κούρδων:

«Εάν οι Κούρδοι ζητήσουν τη συνδρομή της Ρωσίας στον καθορισμό του μέλλοντός τους στη Μέση Ανατολή, σίγουρα η Μόσχα θα ανταποκριθεί».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 17 Μαρτίου, ο Ρώσος Πρεσβευτής στο Ιράκ, Ilya Morgunov δήλωσε ότι η Ρωσία δεν απορρίπτει την ομοσπονδιοποίηση στο Ιράκ, και δεν είναι εναντίον των Κούρδων αν αποφασίσουν για την αυτοδιάθεσή τους σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα:

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις των ανθρώπων. Εάν οι Κούρδοι να επιλέξουν την ανεξαρτησία, εμείς θα την σεβαστούμε».

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...