Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΕΓΓΟΝΟΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Πρόσφατα επισκέφτηκα κάποια χωριά της Βορείου Ηπείρου,και συζήτησα με πολλούς κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά,τον τρόπο ζωής και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Η πρώτη φωτογραφία που έβγαλα ήταν η Οδός Αγία-Σοφίας στο χωριό Ντερμίσι, που μου θύμισε την ομώνυμη εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη και το θεώρησα σημάδι ότι σε αυτό τον τόπο κάτι θα μου αποκαλυφτεί.
Οι δρόμοι από πόλη σε πόλη είναι με άσφαλτο,αλλά από εκεί και πέρα για πρόσβαση σε οποιοδήποτε χωριό,ο δρόμος είναι πετρώδης και δύσβατος.Οι πινακίδες στους δρόμους είναι γραμμένοι στα Αλβανικά και σαν δεύτερη γλώσσα χρησιμοποιείται η Ελληνική και αυτό συμβαίνει και σε όλα τα μαγαζιά.Η ομιλουμένη γλώσσα είναι τα Αλβανικά με δεύτερη την Ελληνική.Στο ραδιοφωνικό δίκτυο μέχρι το Δυρράχιο ακούγονται και τα ελληνικά κανάλια,ενώ σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου φτάνει το σήμα των Ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών,ειδικά σε αυτές τις περιοχές που έχουν οπτική επαφή με το νησί τυης Κέρκυρας.Η ζωή είναι πολύ δύσκολη και η κύρια ενασχόληση των κατοίκων είναι η αγροτική ζωή και η κτηνοτροφία.Συναντήσαμε στη διαδρομή άπειρα πρόβατα,κατσίκια,αγελάδες αλλά και παραδοσιακά γα’ι’δουράκια.



Στην Ελλάδα με όσους έχω συζητήσει από τον εκκλησιαστικό χώρο υπάρχει η πεποίθηση ότι είμαστε μέσα στα γεγγονότα.Στην Αλβανία ,και ειδικότερα στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου,ουδείς ασχολείται με το τι θα συμβεί,αφού όπως περιέγραψα,η ζωή εκεί είναι ήδη δύσκολη,υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας και η κύρια ενασχόληση είναι τα χωράφια.Συνάντησα όμως κι έναν μαχητή ιερέα,που αφού του έκθεσα τις απόψεις μου για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και προς τα που πάει η κατάσταση,μου αποκάλυψε ότι έχει κάνει φυλακή 10 χρόνια για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία και αυτά που βλέπεις με το Μεταναστευτικό είναι η αρχή.Αλλοι θα πηγαίνουν κάτω και άλλοι επάνω(όπως τα είπε ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που πέρασε και από τη Βόρειο Ηπειρο) και η Ευρώπη θα διαλυθεί.Τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα και θα γίνουν όλα σύντομα.
Ανάμεσα στα άλλα μου είπε ότι παρότι η ζωή είναι δύσκολη στην περιοχή, οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν από πνευματικά και νηστείες.Γι αυτό μην παρεξηγήσεις κάποιους που θα δεις στα μαγαζιά να τρώνε κρέας ή διάφορα γαλακτοκομικά(συνήθως το γάλα και το τυρί φέτα κυκλοφορεί ευραίως στη Βόρειο Ήπειρο,(από τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά δεν βρίσκονται σε διάθεση).
Αφού επισκέφτηκα πολλά χωριά,έδωσα την υπόσχεση ότι θα επιστρέψω σύντομα.

Υ.Γ. Τέλος μου συνέστησε να κάνω πολύ προσευχή ώστε να μην χυθεί πολύ αίμα στην Ελλάδα με τα γεγγονότα που θα γίνουν,και να μην χαθεί πολύς κόσμος.
Εύχομαι  καλή Σαρακοστή σε όλους με νηστεία,εξομολόγηση,Θεία Κοινωνία,γιατί είμαστε μέσα στα γεγγονότα και λόγω της αμαρτίας που μας διέπει,δεν βλέπουμε καθαρά αυτά τα οποία βρίσκονται εν εξελίξει,που μας οδηγούν και τι μπορεί να γίνει ξαφνικά.

http://corfiatiko.blogspot.gr/2016/03/blog-post_163.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...