Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Υπό οριστική διάλυση ο τουρισμός στην Τουρκία του Ερντογάν

Τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας 10ετίας υπέστησαν οι τουριστικές αφίξεις στην Τουρκία τον Φεβρουάριο,
στον απόηχο της σειράς πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν συγκλονίσει τη χώρα, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια των επισκεπτών.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού, οι αφίξεις το δεύτερο μήνα του έτους μειώθηκαν κατά 10,32% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, με την γείτονα χώρα να υποδέχεται μόλις 1,24 εκατομμύρια επισκέπτες.
Τον Ιανουάριο, 12 Γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Αγία Σοφία, εξαιτίας τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος.
Ακόμα τρεις μεγάλες επιθέσεις, με συνολικά περισσότερους από 50 νεκρούς, έχουν έκτοτε συγκλονίσει την πρωτεύουσα Άγκυρα.
Το Ισραήλ έχει καλέσει τους πολίτες του που επισκέπτονται την Τουρκία να αποχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι το ISIS σχεδιάζει χτυπήματα εναντίον εβραϊκών στόχων.
Ο τουρκικός τουρισμός πλήττεται ακόμα από τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ρωσία, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης επισκεπτών στην Τουρκία, πίσω μόνο από τη Γερμανία.
Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας κατέρρευσαν στα τέλη του 2015, μετά την κατάρρευση ενός ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16, υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες. Ως αντίποινα, η Ρωσία ουσιαστικά απαγόρευσε την πώληση τουριστικών πακέτων που περιλαμβάνουν ταξίδια στην Τουρκία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...