Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Το Κρεμλίνο παρήγγειλε 10.000 μετάλλια για τους Ρώσους στρατιώτες στη Συρία!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ξεκίνησε την διεξαγωγή διαγωνισμού  για  την υποβολή προσφορών για την προμήθεια  πάνω από 10.000 μεταλλίων  στους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Συρία , γεγονός που υποδηλώνει την έκταση της ρωσικής στρατιωτικής συμμετοχής εκεί, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  APA .
Το υπουργείο δημοσίευσε την εν λόγω  σύμβαση στην ιστοσελίδα για τις δημόσιες συμβάσεις αναφέροντας την πρόθεση προμήθειας  10.300 μεταλλίων με τα συνοδευτικά πιστοποιητικά , εκτιμούμενου κόστους  2,2 εκατομμυρίων ρουβλίων ($ 32.000).
Το βραβείο  που απονέμεται  «στον συμμετέχοντα της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία», αποφασίσθηκε  από το υπουργείο Άμυνας στις 30 Νοεμβρίου, ενώ  ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι πιλότοι που επέστρεψαν στην Ρωσία από την Συρία αυτό το μήνα έχουν ήδη λάβει  αυτήν την διαμνημόνευση .
Δεκάδες φωτογραφίες διακοσμούν τα  διάφορα κοινωνικά δίκτυα,  και οι οποίες δείχνουν  χρυσό μετάλλιο με εγχάρακτο πολεμικό πλοίο και πολεμικά αεροσκάφη μαζί με το  περίγραμμα της Συρίας.
Η ρωσική πολεμική συμμετοχή στην Συρία με την έναρξη εκστρατείας ξεκίνησε στις  30 Σεπτεμβρίου, μαζί με την εκτόξευση πυραύλων cruise από τα πλοία και υποβρύχια.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφατα  διέταξε την απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους των  ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από την Συρία, λέγοντας ότι το έργο της Μόσχας στον πόλεμο αυτό περατώθηκε «στο σύνολό του» .
Παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο αρνούνταν ότι διεξήγαγε χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία, Ρώσοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν πρόσφατα ότι η παρέμβαση της Μόσχας στην  χώρα  συμπεριλάμβανε  μεγάλο  αριθμό ανδρών των  ειδικών δυνάμεων .
Γάλλοι δημοσιογράφοι μάλιστα του πρακτορείου ειδήσεων AFP ανέφεραν ότι  είδαν ρωσικό πυροβολικό  την περασμένη εβδομάδα στην αρχαία πόλη της Συρίας της Παλμύρας.
Σε παλαιότερο άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο (Οι Ρώσοι Πεζοναύτες από την Συρία θα «εξαπλωθούν» σταδιακά στο Ιράκ για να «ενωθούν» με τους Ιρανούς φρουρούς!), αναφέραμε ότι απώτερος σκοπός της Μόσχας είναι  η «ένωση» των δυνάμεων του ρωσικού στρατού με τους Ιρανούς φρουρούς της επανάστασης με παράλληλη  «εκμηδένιση» του ISIS , για να κερδηθεί ο έλεγχος των κοιτασμάτων της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.(!!)  Το τι ακριβώς ετοιμάζει ο Ρώσος Πρόεδρος είναι άγνωστο και καλά «φυλαγμένο».

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...