Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μεταναστευτικές ροές. Ένα από τα ισχυρότερα και καλομελετημένα σύγχρονα όπλα της νέας τάξης

της Α.Λεώνη

Σε όλες σχεδόν τις ανθρώπινες ροές, δεν φαίνεται άμεσα, ούτε ποιος τις έχει σχεδιάσει, ούτε ποιος τις κινεί και ούτε ποιος ωφελείται από ροές αυτές.
Το μέγεθος του αποτελέσματος της εφαρμογής του  ασύμμετρου αυτού όπλου -της ‘μεταναστευτικής ροής’- θεωρείται υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τα αποτελέσματα τα οποία επιφέρει μια άμεση στρατιωτική επέμβαση. Ο τρόπος που πραγματοποιούνται είναι ΄βελούδινος’, πατάνε σταθερά πάνω στα ανθρωπιστικά αισθήματα των πολιτών και τα παραλύουν. Τα αποτελέσματα δε που επιφέρουν είναι μη αναστρέψιμα. Από μόνες τους οι ‘ροές’ απενεργοποιούν την άμυνα μιας χώρας. Αυτά και άλλα πολλά ισχυρίζεται –και ήδη τα βλέπουμε- η θεωρητικός του θέματος Kelly M. Greenhill στο βιβλίο της Weapons of Mass Migration.
Δείτε για παράδειγμα πως ο στρατός μας, το λιμενικό και η αστυνομία  βρέθηκαν να εργάζονται καθημερνά για την στήριξη και συντήρηση του εισερχόμενου ξένου πληθυσμού. Οι επίσημες κρατικές αρχές (πχ λιμενικό, ο στρατός κλπ) δεν επεμβαίνουν στα εσωτερικά του μεταφερόμενου πλήθους. Βοηθούν διακριτικά. Αντίθετα οι ξενοκίνητες και ξενο-πληρωμένες ΜΚΟ και οι διάφοροι σταλμένοι ‘αλληλέγγυοι’ και ΄φίλοι’ και ‘εθελοντές’,  εισέρχονται στο εσωτερικό της κάθε ροής και καθοδηγούν τη μάζα κατά όπως έχουν λάβει εντολή.
Η οργάνωση των ανθρώπινων ροών είναι μια πολύ πολύπλοκος διαδικασία η οποία απαιτεί ‘δίκτυα’, δαπάνες και υψηλή τεχνογνωσία. Για παράδειγμα οι μεταναστευτικές ροές που οργανώνονται από την Βόρεια Αφρική, γίνονται περίπου ως εξής: συγκεντρώνονται οι μετανάστες στην Λιβύη από διάφορα σημεία, και εκεί τους δίνεται η ‘γραμμή’ (από ανθρώπους των δικτύων) να λένε ότι είναι από την Ερυθραία ώστε να τύχουν στην Ευρώπη μεταχείριση πρόσφυγα. Φυσικά όλοι κινούνται χωρίς χαρτιά. Να σημειώσουμε ότι στην Ερυθραία σήμερα είναι κυρίαρχο το λεγόμενο Λαϊκό Μέτωπο. Ένα από τα «εγκλήματα» του Λαϊκού Μετώπου, είναι ότι αρνήθηκε, όχι μόνο οιαδήποτε στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ, αλλά επιπλέον και κάθε βοήθεια από τη Παγκόσμια Τράπεζα! Η αντίδραση του Λευκού Οίκου άμεση. Προτρέπει τους πολίτες της φτωχής αυτής χώρας σε μαζική μετανάστευση. Επιπλέον διασφαλίζει ότι κάθε Ερυθραίος που διαφεύγει από τη χώρα - φυσικά χωρίς χαρτιά-, θα αναγνωρίζεται αυτόματα ως πρόσφυγας και θα απολαμβάνει ανάλογης προστασίας (αυτό αποδεικνύεται από σχετικό έγγραφο που απεκάλυψαν τα Wikileaks). Δηλαδή η δαιμονοποίηση της Ερυθραίας (Συρία κλπ) εξυπηρετεί και σε άλλους σκοπούς. Στην πράξη όμως ο πραγματικός αριθμός των Ερυθραίων μεταναστών πολύ μικρός.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους δικούς μας μετανάστες οι οποίοι δηλώνουν σχεδόν όλοι Σύριοι, αλλά στην πραγματικότητα ελάχιστοι από αυτούς είναι Σύριοι.
Από την αντίπερα όχθη, ο Σύνδεσμος Γερμανών βιομηχάνων, επιζητεί κάποια εκατομμύρια μετανάστες -και δεν το κρύβει- τους οποίους θα χρησιμοποιήσει προσεχώς η Γερμανική βιομηχανία ώστε να ελαττώσει το κόστος των παραγομένων προϊόντων και έτσι να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που δέχεται κυρίως από Κίνα και Ινδία. Γι’ αυτό και η σχετική δήλωση της Μέρκελ: «Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι». Και ταυτόχρονα αδιαφορεί για την ανεργία των Γερμανών πολιτών, η οποία ήδη ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια. Μάλιστα ήδη έχει προσλάβει μερικούς μετανάστες στους οποίους δίνει περίπου 800 ευρώ/μήνα έναντι 3200 ευρώ/μήνα περίπου, που πληρώνει στους παλαιούς εργάτες της ίδιας αλυσίδας παραγωγής. Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ οι Γερμανοί Βιομήχανοι και άλλοι νεοφιλελεύθεροι εργάζονται να κάνουν την Ευρώπη μια σύγχρονη φυλακή σκλάβων και να επιστρέψουν έτσι ολόκληρη την Ευρώπη στον μεσαίωνα.
Οι μεταναστευτικές ροές είναι ένα από τα ισχυρότερα και καλομελετημένα σύγχρονα όπλα της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης του κόσμου στην προσπάθειά της να εφαρμόσει την υπερ-φασιστική ιδεολογία της. Οι μεταναστευτικές ροές εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς ταυτόχρονα και διασφαλίζουν με αποτελεσματικό τρόπο την νεοφιλελεύθερη κυριαρχία, η οποία σήμερα αναστατώνει ολόκληρο τον πλανήτη και σκορπάει τον τρόμο και την δυστυχία ανηλεώς.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...