Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε δάνειο για την αποκατάσταση των προσφύγων στις νέες χώρες τους!

Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε δάνειο  100 εκατομμυρίων  δολαρίων  για την  δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας για τους  πρόσφυγες από την Συρία στην Ιορδανία, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Το σχέδιο θα έχει διάρκεια  πέντε χρόνια. Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας συμφώνησε να προσφέρει στην Ιορδανία  100 εκατομμύρια δολάρια ως  χρηματοδότηση από τα ποσά που συνήθως προορίζονται  για τις φτωχότερες χώρες, τόνισε ο Πρόεδρος  της Παγκόσμιας Τράπεζας Jim Yong Kim ανακοίνωσε την 27 Μαρτίου.
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια κοινής επίσκεψης του Yong Kim στην Ιορδανία και μετά στον  Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon.
Η επίσκεψη του Yong Kim επιβεβαίωσε την παγκόσμια δέσμευση για την βοήθεια στην  αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στην Συρία, σε διάφορες χώρες ,  μέσω της άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας και της μακροπρόθεσμης στήριξης της ανάπτυξης, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Προέδρου  στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Το επίκεντρο της επίσκεψης του Yong Kim ήταν να βρεθούν  καινοτόμες λύσεις που να επιλύουν τις σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές εντάσεις που προκύπτουν από την εισροή των προσφύγων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους πρόσφυγες της Συρίας .
Περισσότεροι από 4,8 εκατομμύρια Σύριοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία το 2011.
Όπως γίνεται κατανοητό από την Νέα Τάξη Πραγμάτων, η Παγκόσμια τράπεζα το ΔΝΤ και άλλα «ευαγή ιδρύματα» θα χρηματοδοτήσουν την παραμονή των προσφύγων όχι μόνο στην Ιορδανία αλλά σε όλες τις χώρες που ευρίσκονται με σκοπό να  τις αλλοιώσουν πληθυσμιακά.
Η δημιουργία θέσεων εργασίας τόσων εκατομμυρίων Σύρων  θα είναι το δέλεαρ για να μείνουν στις χώρες που ευρίσκονται και να « αδειάσουν» την γωνία στην Συρία, όπου διαδραματίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι με την ομοσπονδοποίηση της χώρας.
«Η ιορδανική κυβέρνηση έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά στην προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που τίθενται από τις μεγάλες ροές των προσφύγων», δήλωσε ο Yong Kim, ο οποίος  επισκέφθηκε  την Ιορδανία για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια.
«Εναπόκειται τώρα στη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ιορδανία , και να  παρέχει μια καινοτόμο χρηματοδότηση η οποία απαιτείται για να συνεχίστει η φιλοξενία προσφύγων. Είναι επίσης σημαντικό για την Ιορδανία να θεσπίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσει επενδύσεις που απαιτούνται για την οικονομία να αναπτύσσεται και να παρέχει την κοινή ευημερία για όλους Ιορδανία, καταλήγει το δημοσίευμα .
Λες και ακούς το ΔΝΤ στην Ελλάδα, τυχαίο; Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...