Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Οι χριστιανοί της Μοσούλης θέλουν να ζήσουν στο Κουρδιστάν - όχι στο Ιράκ

Έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τους μουσουλμάνους

Ο χριστιανός βουλευτής Κεμάλ Γελντά δήλωσε ότι μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης και την επιστροφή των χριστιανών μεταναστών στα σπίτια τους και στη γη τους, θα συμμετάσχουν σε δημοψήφισμα για μια ανεξάρτητη περιοχή μέσα στο Κουρδιστάν.

Ο ίδιος, εξάλλου, είπε ότι σε άλλη περίπτωση, όσον αφορά το μέλλον των Χριστιανών στη Μοσούλη, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεσή τους για να καθορίσουν οι ίδιοι τη μοίρα τους και πρόσθεσε ότι οι χριστιανοί στην περιοχή ανέρχονται στους 160 χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Γελντά τόνισε ότι οι Χριστιανοί δεν θέλουν να συμβιώσουν με τους Άραβες, γιατί Άραβες είναι και αυτοί της οργάνωσης Ντάες και δεν επιθυμούν να ζήσουν μαζί τους.

Μιλώντας, επίσης, στο κουρδικό πρακτορείο της Ροτζάβα, το μέλος του Αραβικού Συμβουλίου της επαρχίας Μοσούλης, Αμπντουραχμάν Βέγκα είπε ότι προτεραιότητα τώρα είναι να φύγουν οι ισλαμιστές του Ντάες από τη Μοσούλη, να αποκατασταθεί το Σύνταγμα και οι νόμοι και τότε «εάν οι Χριστιανοί αδελφοί μας δεν θέλουν να ζήσουν ειρηνικά μαζί μας μπορούν να ζήσουν όπως θέλουν βάσει των νόμων και του συντάγματος», σημειώνει το δημοσίευμα. (echedoros)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...