Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Βασίλης Βιλιάρδος: Όλα ανοιχτά μετά το Brexit

Ο Βασίλης Βιλιάρδος σημείωσε ακόμη, πως αν και βραχυπρόθεσμα η Γερμανία κερδίζει οικονομικά από την κατάσταση, μακροπρόθεσμα κινδυνεύει να υποστεί ολέθριες συνέπειες
 
Το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, θα κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει χρόνο ώστε να προσέλθει με τις καλύτερες δυνατές θέσεις στη μελλοντική διαπραγμάτευση για την αποχώρηση από την Ε.Ε. δηλώνει ο οικονομικός αναλυτής Βασίλης Βιλιάρδος, σημειώνοντας πως τίποτα δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια. Από την άλλη , όπως είπε ούτε η Κομισιόν , ούτε οι ισχυρές χώρες της Ε.Ε. μπορούν να πιέσουν περαιτέρω την Βρετανία να αποχωρήσει τώρα, αφού η ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας , είναι υπόθεση της ίδιας της χώρας που θέλει να αποχωρήσει.
Ο Βασίλης Βιλιάρδος σημείωσε ακόμη, πως αν και βραχυπρόθεσμα η Γερμανία κερδίζει οικονομικά από την κατάσταση, μακροπρόθεσμα κινδυνεύει να υποστεί ολέθριες συνέπειες. Ωστόσο για την ώρα δεν προβλέπει αλλαγή της Γερμανικής πολιτικής, κυρίως όσο η υπόθεση της Γαλλίας μετατρέπει τον Ολάντ σε παρακολούθημα της Γερμανική ηγεμονίας στην Ε.Ε.



www.analyst.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...