Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ CIA ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΑ… «ΚΑΓΚΕΛΑ»

αρχηγος CIA
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στην Άγκυρα η καθυστερημένη είδηση ότι ο αρχηγός της CIA επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά αρχές του μήνα την Μόσχα,
για διαβουλεύσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο αρχηγός της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, John Brennan, επισκέφτηκε μυστικά την ρωσική πρωτεύουσα στις αρχές Μαρτίου για διαβουλεύσεις με την ρωσική ηγεσία σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την Μόσχα.

Η είδηση διέρρευσε καθυστερημένα από τις ρωσικές αρχές και την επιβεβαίωσε ο σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, Dimitri Peskov, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά οι πληροφοριες λένε πως το θέμα των επαφών του John Brennan με τους Ρώσους ήταν οι εξελίξεις στην Συρία αλλά και το κουρδικό ζήτημα. Ειδικά αυτό το τελευταίο δημιουργεί έντονες ανησυχίες στην Άγκυρα καθώς είναι γνωστό ότι οι θέσεις των ΗΠΑ συμπίπτουν με αυτές της Ρωσίας σχετικά με το κουρδικό ζήτημα.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια όπως επισημαίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, που αρχηγός της CIA πάει στην Μόσχα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την ίδια την Τουρκία και το γεγονός αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά στη τουρκική ηγεσία ενώ έχει ανεβάσει την τουρκική καχυποψία στο κατακόρυφο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...