Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ο συριακός στρατός καίει τα λάβαρα του ISIS στην Παλμύρα

Σκληρές μάχες διεξάγονται στην ιστορική πόλη της Παλμύρας. Η  πολιτοφυλακή ου συριακού στρατού « Γεράκια της Ερήμου»  εισήλθε στην κατοικημένη περιοχή κάτω από την αρχαία  ακρόπολη.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες αντιστάθηκαν  πεισματικά , ρίχνοντας  από την ακρόπολη κατά των συριακών αρμάτων , αλλά δεν κατάφεραν  απολύτως τίποτα.
Στην συνέχεια οι Σύροι  στρατιώτες  κατέλαβαν την περιοχή  και έκαψαν την σημαία της τρομοκρατικής ομάδας Ισλαμικό Κράτος στο αρχαίο φρούριο της Παλμύρας.
Οι στρατιώτες του συριακού στρατού ξήλωσαν την σημαία της τρομοκρατικής ομάδας «Ισλαμικό κράτος»  από ένα μεγάλο κοντάρι στο αρχαίο κάστρο της Παλμύρας, αναφέρει ο   ανταποκριτής  του  πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.
Σήμερα  Σάββατο, η πάλη συνεχίζεται σε όλα σχεδόν τα σημεία στην  Παλμύρα, εκτός από το ιστορικό Φρούριο . Η  πολιτοφυλακή της Ταξιαρχίας « Γεράκια της Ερήμου» , ισοπέδωσε τους Τζιχαντιστές .
Σε άλλο σημείο της πόλης ο  συριακός στρατός κινείται προς το  στρατιωτικό αεροδρόμιο. Σκληρές μάχες επίσης γίνονται  ένα χιλιόμετρο από τη βάση. Οι  ισλαμιστές τρομοκράτες αντιστέκονται απεγνωσμένα , αλλά το η ήττα τους είναι πολύ κοντά.
«Οι ισλαμιστές μαχητές που παρέμειναν στην πόλη είναι πιθανό να έχουν παγιδεύσει διάφορα σημεία με εκρηκτικά για να καλύψουν  την υποχώρηση τους. Ενώ δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, αν οι τρομοκράτες αποφάσισαν να αντιτάξουν  σκληρή άμυνα.», είπε RIA Novosti  ο διοικητής της δύναμης «Γεράκια της ερήμου» Αμπού Χάμζα.
Την Πέμπτη, οι μαχητές της  συριακής πολιτοφυλακής εισέβαλαν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Semiramis» και μια σειρά από κτίρια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Την Παρασκευή το βράδυ, πήραν τον έλεγχο του Φρουρίου της Παλμύρας .
Η Παλμύρα αποτελεί  ένα σημαντικό στρατηγικό σημείο στο δρόμο προς την Δαμασκό και το  Ντέιρ αλ-Ζορ. Με την κατάληψη της πόλης υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων θα είναι σε θέση, ο Άσαντ  να επιτεθεί στην  Raqqa, η  οποία αποκαλείται η πρωτεύουσα του ISIS.
Επιπλέον, η Παλμύρα είναι γνωστή για τα αρχαία μνημεία της , και η ίδια αποτελεί  μία από τις έξι περιοχές  Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην Συρία. Μόλις τον περασμένο Μάιο κατέλαβαν την  πόλη οι μαχητές  του ισλαμικού στρατού , καταστρέφοντας  πανάρχαια μνημεία, ως άλλοι Βησιγότθοι.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...