Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ο Πάπας έφυγε...

σχόλιο Γ.Θ :"Ευχαριστώ και καληνύχτα" ήταν τα τελευταία αινιγματικά λόγια του Βενέδικτου ως Πάπας. Καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο, ξεκινάνε από σήμερα την μυστική διαδικασία επιλογής ανάμεσα στους 115 υποψήφιους. 

Το πρωί ο Βενέδικτος υπέγραψε την παραίτηση του σε μία σεμνή τελετή κεκλεισμένων των θυρών, όπου και αποχαιρέτησε τους πολύ στενούς τους συνεργάτες και τους καρδιναλίους του κονκλαβίου.

Ο Βενέδικτος έστειλε επίσης το τελευταίο μήνυμά του μέσω του Twitter στους πιστούς όλου του κόσμου: «Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Σας εύχομαι να έχετε πάντα την ευτυχία να βάζετε τον Χριστό στο επίκεντρο της ζωής σας» έγραψε χαρακτηριστικά.

Προτού επιβιβαστεί στο ελικόπτερο, ο πάπας αποχαιρέτισε τους επισκόπους, τους υπαλλήλους του Βατικανού και τους Ελβετούς φρουρούς του στην αυλή του Σαν Νταμάζο, στο αποστολικό μέγαρο της Αγίας Έδρας.


Στη συνέχεια, ο Βενέδικτος μπήκε στο  λευκό ελικόπτερο, που παραχώρησε ειδικά για την περίσταση η ιταλική κυβέρνηση και -μαζί με τον  ιδιαίτερο γραμματέα του, αρχιεπίσκοπο Γκέοργκ Γκαενσβάιν- εγκατέλειψε το Βατικανό και τον παπικό θρόνο, σε μια πρωτοφανή για χρονικά παραίτηση.

Η πλατεία του Αγίου Πέτρου καθώς και το μπαλκόνι του τρούλου της Βασιλικής ήταν κατάμεστα από κόσμο που τον  αποχαιρετούσε, εν μέσω  κωδωνοκρουσιών και κλίματος συγκίνησης.



Η παραίτηση του Βενέδικτου ισχύει από σήμερα το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδας, οπότε και η Ελβετική φρουρά θα εγκαταλείψει την πύλη του Καστέλ Γκαντόλφο και θα πάψει να τον προστατεύει.Από αύριο,Παρασκευή, οι καρδινάλιοι θα ξεκινήσουν τις προπαρασκευαστικές επαφές τους για να αποφασίσουν πότε θα συγκληθεί το κονκλάβιο που θα εκλέξει τον επόμενο ποντίφικα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...