Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Ο πιο σημαντικός άντρας από όλους τους ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο είναι ο άνθρωπος δίπλα σου

Πόσοι ουρανοί υπάρχουν; Εννέα! Εμείς βλέπουμε το κομμάτι του σύμπαντος που είναι ορατό. Είναι το μέρος όπου έπεσαν τα πονηρά πνεύματα και τα οποία δεν μπορούν ν' ανέβουν πιό πάνω από τ' αστέρια.
Αγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός και Ομολογητής.

Ο Πατριάρχης ό Αθηναγόρας έκανε την άρση τών αναθεμάτων. Και κοιμήθηκε. Ό πατήρ Θεόκλητος ό Διονυσιάτης ζούσε, κι εμφανίστηκε ένα βράδυ στον ύπνο του σαν αρκούδα ό Αθηναγόρας, και λέει στον Θεόκλητο: - Θεόκλητε, Θεόκλητε, τί έκανα, τί έκανα...
Γέρων Γαβριήλ του Αγίου Όρους

Kάθε σκέψη για εξωγήινους, από Χριστιανούς Ορθοδόξους είναι απαράδεκτη. Οι εξωγήινοι είναι δαίμονες, οι οποίοι υπήρξαν άγγελοι που έπεσαν στην αμαρτία. Κανένας άλλος πολιτισμός δεν υπάρχει! Μόνον αυτόν τον κόσμο έφτιαξε ο Θεός για τους ανθρώπους.
Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός

Ήταν κάποιος που έφτιαχνε διαλέξεις με θέμα:
Πρέπει να τρώμε βιολογικά προϊόντα για να ζήσουμε πολλά χρόνια!
Ο άνθρωπος όλο και όλο δύο ομιλίες πρόλαβε να κάνει και μετά πέθανε!
Μην πιστέψει κανείς, ότι τρώγοντας βιολογικά προϊόντα, θα ζήσει περισσότερα χρόνια.
Είναι απάτη αυτή η σκέψη.
Ναι μεν είναι υγιεινά τα βιολογικά, αλλά η ζωή του κάθε ανθρώπου, είναι στα χέρια του Θεού και δεν είναι θέμα βιολογικού γεύματος.
Γέροντος Εφραίμ της Σκήτης Αγίου Ανδρέου

«Ο πιο σημαντικός άντρας από όλους τους ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο είναι ο άνθρωπος δίπλα σου».
Ο πατέρας Teofil Părăian

Χαίρεται και το ψάρι, που καταπίνει το δόλωμα και δεν βλέπει το αγκίστρι. Μόλις ο ψαράς αρχίζει να τραβάει το καλάμι, το εσωτερικό του σκίζεται και από όλη αυτή τη χαρά εξαιτίας του φαγητού που προκαλούσε χαρά επέρχεται ο θάνατος. Αυτό συμβαίνει με όλους όσους θεωρούν τον εαυτό τους ευτυχισμένο λόγω των προσωρινών παροχών. Έπεσαν στο αγκίστρι με το οποίο περιφέρονται παντού. Θα έρθει η ώρα που θα νιώσουν πόσο μεγάλο μαρτύριο έχουν καταπιεί μαζί με την απληστία.
Άγιος Αυγουστίνος



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...