Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Τσιπ στους μαθητές για να ξέρουν οι γονείς πότε λείπουν από την τάξη


Σάο Πάολο (AP) – Οι μαθητές σε μια πόλη στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας χρησιμοποιούν στολές με ενσωματωμένο τσιπ εντοπισμού που ειδοποιούν τους γονείς αν λείπουν από την τάξη, δήλωσε ο γραμματέας εκπαίδευσης της πόλης.

Είκοσι χιλιάδες μαθητές σε 25 από τα 213 δημόσια σχολεία της Vitoria da Conquista άρχισαν ν αφοράνε T-shirts με τσιπς από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, δήλωσε από το τηλέφωνο ο γραμματέας Coriolano Moraes.
Το σύνολο των 43.000 μαθητές των δημόσιων σχολείων της πόλης, ηλικίας από 4 έως 14 ετών, χρησιμοποιούν τα T-shirt με το ενσωματωμένο τσιπ, πρόσθεσε.

Τα τσιπ ραδιοσυχνοτήτων (RFID) σε "έξυπνες στολές" δίνουν την δυνατότητα σε ένα υπολογιστή να γνωρίζει πότε τα παιδιά εισέρχονται στο σχολείο και στέλνει ένα μήνυμα κειμένου σε κινητά τηλέφωνα. Οι γονείς, επίσης, ειδοποιούνται αν τα παιδιά δεν εμφανίζονται 20 λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος με το ακόλουθο μήνυμα: "Το παιδί σας δεν έχει ακόμη φτάσει στο σχολείο".

"Έχουμε παρατηρήσει ότι πολλοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά δεν κάθονται να δουν αν πράγματι εισήλθαν στο κτίριο, επειδή πάντα φεύγουν βιαστικοί για να πάνε στη δουλειά τους στην ώρα τους», δήλωσε ο Moraes σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. "Πάντα μένουν έκπληκτοι όταν ακούνε ότι τα παιδιά τους λείπουν από την τάξη.
Ένα ένας μαθητής απουσιάσει από την τάξη τρεις φορές οι γονείς θα κληθούν να εξηγήσουν τις απουσίες. Αν αποτύχουν να το πράξουν, το σχολείο μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές, είπε ο Moares.

Η κυβέρνηση της πόλης δαπάνησε 670.000 δολάρια για να σχεδιάσει και να φτιάξει τα T-shirt με το μικροτσίπ, είπε.


Τα τσιπ, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των κατοικίδιων ζώων σε πολλές χώρες, τοποθετούνται κάτω από το έμβλημα του σχολείου ή σε ένα από τα μανίκια κάτω από τη φράση που λέει:. "Η Εκπαίδευση δεν μεταμορφώνει τον κόσμο. Η Εκπαίδευση αλλάζει τα άτομα και τα άτομα μεταμορφώνουν τον κόσμο. "

Τα T-shirts, μπορούν να πλένονται και να σιδερώνονται χωρίς να καταστρέφονται τα τσιπ, δήλωσε ο Moraes, προσθέτοντας ότι τα τσιπ έχουν ένα "σύστημα ασφάλειας που καθιστά σχεδόν αδύνατη κάθε επέμβαση."

Ο Moraes, δήλωσε ότι η Vitoria da Conquista είναι η πρώτη πόλη στη Βραζιλία "και ίσως στον κόσμο" που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα.

«Πιστεύω ότι μπορεί να ανοίξει ένα καινούργιο δρόμο, γιατί έχουμε λάβει πολλές αιτήσεις από όλη τη Βραζιλία για πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημά μας», είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...