Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Μυστηριώδεις περγαμηνές βρέθηκαν μέσα σε σπασμένη μαρμάρινη στήλη στην Αγία Σοφία

Η εισαγγελία, η οποία ξεκίνησε την έρευνα, ζήτησε από την Επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού να εξετάσει εάν τα κομμάτια ήταν ιστορικά αντικείμενα ή όχι
Παρατηρώντας ότι η πέτρα σε ένα μαρμάρινο τετράγωνο είχε αποκολληθεί στο ναό της Αγίας Σοφίας, η κοινότητα ενημέρωσε τις αρχές. Αναλαμβάνοντας δράση για να τοποθετηθεί η πέτρα στη θέση της, η εκκλησία βρήκε σχέδια σε διαφορετικά μοτίβα, κρυμμένα σε μια τσάντα κάτω από την πέτρα και σε περγαμηνές γραμμένα στα εβραϊκά, σύμφωνα με κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι περγαμηνές, τυλιγμένες σε 5 κομμάτια και με ενδιαφέρουσες εικόνες, τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία. Η εισαγγελία, η οποία ξεκίνησε την έρευνα, ζήτησε από την Επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού να εξετάσει εάν τα κομμάτια ήταν ιστορικά αντικείμενα ή όχι.

Σύμφωνα με την Sabah, ένα έκτακτο γεγονός έλαβε χώρα στο ναό της Αγίας Σοφίας. Συνειδητοποιώντας ότι μια πέτρα σε ένα μαρμάρινο τμήμα του ναού είχε αποκολληθεί, η εκκλησία έμεινε έκπληκτη με αυτό που είδαν.

Το μυστηριώδες εύρημα ήρθε στο φως όταν μουσουλμάνοι πιστοί που προσεύχονταν στην Αγία Σοφία, η οποία από τον Ιούλιο του 2020 λειτουργεί ως τέμενος, παρατήρησαν ότι μία πέτρα είχε αποσπαστεί από μία μαρμάρινη επιφάνεια του τοίχου. Όταν προσπάθησαν να την τοποθετήσουν στη θέση της, εντόπισαν θαμμένη πίσω από αυτή μία σακούλα που περιείχε πέντε χαρτιά και μία φωτογραφία με κολλάζ από διάφορες περίεργες απεικονίσεις.

Όταν άνοιξε η τσάντα, φάνηκαν εβραϊκά γραπτά και σχέδια στην περγαμηνή μέσα. Η αστυνομία, κατά την εξέτασή της μέσα στο ναό της Αγίας Σοφίας, αποκάλυψε ότι μια πέτρα πλάτους περίπου 30 εκατοστών και μήκους 10 εκατοστών αφαιρέθηκε από το κάτω μέρος του τοίχου και βρέθηκαν μυστηριώδεις περγαμηνές. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τουλάχιστον δύο από τα κείμενα, όπως φαίνεται σε μία πρώτη ανάγνωση, είναι γραμμένα στα ρουμανικά, ενώ ένα άλλο στη ρουνική γραφή.

Ενώ τα εβραϊκά γραπτά χαρτιά και οι φωτογραφίες που περιείχαν ενδιαφέρουσες εικόνες, οι οποίες ήταν τυλιγμένες σε 5 κομμάτια, κρατήθηκαν από την αστυνομία, η κατάσταση μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα.

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έγραψε στην Επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης για να καθορίσει εάν αυτό που βρέθηκε μετά την πέτρα ήταν ιστορικά αντικείμενα και να καθορίσει τι γράφτηκε στα άρθρα. Έχει αναφερθεί ότι η έρευνα για τα αντικείμενα που βρέθηκαν συνεχίζεται.πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...