Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Το έκαναν: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών - Αλλιώς 1.200 ευρώ πρόστιμο τον χρόνο!

Τα βήματα των Αυστριακών ακολουθεί ο Αδόλφος της Ελλάδας

Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο Μητσοτάκης, ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι πολίτες άνω των 60 ετών δεν κλείσουν ραντεβού έως τις 16 Ιανουαρίου θα πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή 1.200 ευρώ τον χρόνο! 

O Αδολφος ανακοίνωσε πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα σε μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών που δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση, ενώ ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί τι θα ισχύει για τους «πρώην εμβολιασμένους», δηλαδή όσους δεν κάνουν την τρίτη δόση μετά το πέρας των επτά μηνών. 

Η ημερομηνία που θα έχει ως περιθώριο η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. 

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μετά από σχετική διασταύρωση των στοιχείων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Ελλάδα βρίσκεται 2η στην Ευρώπη σε ρυθμό καθημερινών ραντεβού για εμβόλιο για 3η δόση.

Ωστόσο από τους 580.000 πολίτες άνω των 60 ετών, τον Σεπτέμβριο έσπευσαν να εμβολιαστούν μόνο 60.000.

Ουσιαστικά είναι το πρώτο βήμα για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες, όπως γίνεται στην Αυστρία, καθώς η κυβέρνηση πλέον θα τιμωρεί (και) με πρόστιμα τους ανεμβολίαστους πολίτες. 

2 δωρεάν self test στις γιορτές

Επίσης, ο Αδόλφος ανακοίνωσε την επέκταση του τέστινγκ, με την παροχή δωρεάν self test από τα φαρμακεία στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους για το διάστημα 6 με 12 Δεκεμβρίου για να ελεγχθεί η διασπορά ενόψει των εορτών.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...