Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Από το «ελάτε όπως είστε» του Χριστόδουλου… καταντήσαμε στο «δείξε μου αν είσαι υγιής» για να μπούμε στην Εκκλησία!

Όταν κάποτε ο «Αρχιεπίσκοπος-φαινόμενο», κατά τον Διεθνή Τύπο της εποχής, ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιάς μας Χριστόδουλος, είχε πει προς τους νέους: «Ελάτε όπως είστε. Και με τα πανταλόνια σας και τις κοντές φούστες σας, ακόμη ελάτε και με τα σκουλαρίκια σας», κάποιοι απόρησαν, κάποιοι αποδοκίμασαν, κάποιοι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να τον κατηγορήσουν.

πηγή: του Σωτήρη Μ. Τζούμα
http://www.freepen.gr/2021/11/

Όμως πολλοί το επικρότησαν. Οι νέοι μας οι οποίοι ήταν οι φυσικοί αποδέκτες αυτού του προσκλητήριου, ασμένως το δέχτηκαν και αναταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Σκίρτησε η καρδιά τους, ένιωσαν ότι κάποιος επιτέλους νοιάζεται γι’ αυτούς και τους δέχεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η Εκκλησία είχε ανοίξει τις αγκάλες της για να δεχθεί τα παιδιά της χωρίς όρους. Όπως κάποτε το είχε πει ο Ιδρυτής της και Θεός μας, Ιησούς Χριστός: «Ελάτε πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς». Και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή αγκαλιά του Χριστόδουλου. Και κυρίως οι νέοι μας. Δέχτηκε το κάλεσμα του και έτρεχε στις Εκκλησιές σαν διψασμένο ελάφι. Αυξήθηκαν οι εκκλησιαζόμενοι, οι πιστοί που νήστευαν, που συμμετείχαν συνειδητά και ενεργά στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Δεν είναι τυχαίο, ούτε υπερβολικό που η δεκαετία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου θεωρείται ως η Πεντηκοστή της Εκκλησίας μας.

Όσοι κι αν προσπαθήσουν να πλησιάσουν τον λαό κανείς δεν θα μπορέσει να αγγίξει την ψυχή του όπως ακριβώς την άγγιξε ο Χριστόδουλος!

Παρακολουθώ ως απλός θεατής το καθ´ολα πετυχημένο ταξίδι του Πατριάρχη στην Ελλάδα. Παρ´ότι είναι γεμάτο και κουραστικό το πρόγραμμα του, δυστυχώς μοιάζει ως ένα γεγονός που δεν αφορά τον απλό λαό μας. Και αυτό είναι θλιβερό!

Σήμερα, 13 χρόνια μετά, σε μια εποχή παραφροσύνης, ο Χριστόδουλος απουσιάζει και το κενό του είναι τεράστιο και αισθητό!

Σήμερα, που ο κόσμος ψάχνει στις στέπες για μια δροσοσταλίδα, λείπει η καθάρια φωνή του Χριστόδουλου, που δρόσιζε τις ψυχές των ανθρώπων από την κάμινο της καθημερινής, γεμάτα προβλήματα, ζωής.Λείπει η ζωντάνια του, το θάρρος του, η φωνή του που την έτρεμαν εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί!

Σήμερα, που ο κόσμος χρειάζεται βακτηρία και στηριγμό, κάποιοι προσπαθούν να του δώσουν την χαριστική βολή.

Σήμερα, στο «δεύτε πρός με» και στο «τον ερχόμενόν πρός με ου μη εκβάλλω έξω» κάποιοι θέλουν να κάνουν… εκπτώσεις.

Ζητούν πιστοποιητικό υγείας και δελτίο ταυτότητος για να επιτρέψουν την είσοδο στους πιστούς.
Από το «ελάτε όπως είστε» του Χριστόδουλου… καταντήσαμε στο «δείξε μου αν είσαι υγιής» για να μπούν στην Εκκλησία!

Και το αποδέχονται όλοι και μάλιστα αδιαμαρτύρητα. Για να μην ενοχλήσουν την Κυβέρνηση. Νομίζουν ότι έτσι θα γίνουν αρεστοί και θα προωθηθούν όταν έλθει η ώρα!
Μα, λησμονούν οι αφελείς ότι η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο ψυχών και σωμάτων.
Αν απομακρυνθεί ο λαός μας -ακόμη περισσότερο – από την Εκκλησία, θα πεθάνει πνευματικά. Και η απομάκρυνση αυτή δεν θα βλάψει μόνον τους πιστούς, αλλά και την πατρίδα μας η οποία για 2021 χρόνια συμπορεύεται με το λαό μας.

Αλλά μήπως αυτό επιχειρούν κάποιοι ή κάποια σκοτεινά κέντρα;Θα αποκαλυφθεί σίγουρα και θα καταλάβουμε πολλά…

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...