Το τσιπ αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα « ξεκλειδώσει»  πολλά από τα μυστικά του ανεξερεύνητου ανθρώπινου εγκεφάλου, ενώ την ίδια στιγμή οι στρατιώτες θα συμμετέχουν  σε ένα «πείραμα», σύμφωνα με το αμυντικό portal Sputnik.
Σύμφωνα με την ειδικό επιστήμονα A. Jacobsen, τα ερωτήματα γύρω από τον τρόπο αναζήτησης από την  DARPA της επιτυχίας του προγράμματος της τεχνητής νοημοσύνης,  σχετίζεται με τα μακροπρόθεσμα σχέδια κατασκευής Drone «κυνηγού –δολοφόνου».
Ως ένα παράδειγμα του τι ακριβώς ετοιμάζει  το Πεντάγωνο , η Jacobsen τόνισε ότι σύμφωνα με αληθινά σχέδια , θα  κατασκευαστεί ένα  ρομπότ/drone, στο οποίο  θα μπορούσε κάποιος να «δείξει μια φωτογραφία  ενός ανθρώπινου στόχου και του  δώσει  την εντολή , « σκότωσε τον  άνθρωπο αυτό και στείλε μήνυμα σε μένα ότι αυτό έγινε» .
Τα σχέδια αυτά σύμφωνα με  έγγραφα υπάρχουν στο αμερικανικό  Πεντάγωνο εδώ και 20, 25 χρόνια έξω, με την DARPA να ηγείται όλων αυτών  των προσπαθειών», κατέληξε η ίδια  .
Ο αμερικανικός στρατός ελπίζει να έχει ένα ΤΕΤΟΙΟ πρωτότυπο μέσα σε 5 χρόνια και στην συνέχεια σκοπεύει να ζητήσει την έγκριση του  οργανισμού FDA για την χρήση του», αναφέρει  σχετική έκθεση.

usa 1

Το Πεντάγωνο έχει ήδη αναλάβει εξολοκλήρου τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης από το 1950. Σήμερα, η πιο μυστικοπαθής υπηρεσία η οποία  ασχολείται με την  υψηλή τεχνολογία , η περίφημη   DARPA,  συνεχίζει αυτό το σχέδιο μέσω  ενός προγράμματος που φαινομενικά έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους στρατιώτες που έχουν υποστεί βλάβες του εγκεφάλου, δήλωσε η Annie Jacobsen, που και συγγραφέας του  βιβλίου « Ο εγκέφαλος  του Πενταγώνου».
«Από τα 2,5 εκατομμύρια των Αμερικανών που υπηρέτησαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, 300.000 από αυτούς ήρθαν πίσω  με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», σύμφωνα με ειδικούς .
« Η DARPA ξεκίνησε μια σειρά προγραμμάτων για να βοηθήσει την γνωστική  τους λειτουργία και να αποκαταστήσει μέρος αυτής της ζημιάς. Και αυτά τα προγράμματα επικεντρώνονται γύρω από την τοποθέτηση μικροτσίπ  μέσα στον ιστό του εγκεφάλου», τονίζει η  εμπειρογνώμον.
Τα  προγράμματα αυτά , μοιάζουν με την χρησιμοποίηση από την  DARPA ενός τρόπου να εφαρμοστεί η  τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης  στον άνθρωπο ,  με σκοπό να βοηθηθούν άτομα που έχουν  υποστεί σοβαρές  βλάβες του εγκεφάλου. Ωστόσο, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς επιστήμονες , υπάρχει διάχυτη η υποψία ότι η  DARPA θα  εισέλθει  μέσω αυτών των προγραμμάτων  σε τελείως «ανεξερεύνητους» τομείς του ανθρώπινου εγκεφάλου με σκοπό  τον «έλεγχο» του ανθρώπινου νου.
Σύμφωνα με το τμήμα αναλύσεως της  ιστοσελίδας μας  pentapostagma.gr, η  DARPA έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα « RAM» (Επαναφορά της ενεργής μνήμης) από το περασμένο έτος και   το οποίο προβλέπεται ότι θα είναι έτοιμο περίπου σε τέσσερα χρόνια, με ενεργό το στάδιο της  εμφύτευσης μικροτσίπ στον άνθρωπο.